Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Найважливіший фрукт

Одним з найкорисніших фруктів для людського організму є всім відоме, але від цього не менш цінне яблоко. У Великобританії навіть є приказка: «Одне яблуко на день, і лікар вам не потрібний».

У цьому є глибокий сенс, адже яблуко містить вітамін С, який зміцнює імунну систему, а флавоноїди — антиоксиданти, знижують ризик серцево-судинних захворювань.

До того ж, в одному середньому яблуці всього лише 70-100 калорій, але воно може з успіхом замінити шоколад або цукерки, а також задовольняти потреби нашого організму в цукрі.

Міститься в яблуках і значна кількість фенолів, які діють для контролю холестерину, — скорочують кількість «поганого» холестерину і збільшують «хорошого».

Яблучний сік нейтралізує шкідливі бактерії в порожнині рота, які руйнують зубну емаль. Наявність в яблуках фітонутрієнтів зменшує ризик виникнення нейродегенеративних захворювань головного мозку, зокрема, таких як хвороба Паркінсона та Альцгеймера. Учені довели: щоденне вживання 5 яблук сприяє зниженню рівня респіраторних захворювань, у тому числі й такого важкого захворювання, як астма.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com