Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Красуні на всі часи

Весна приносить ра­дість оновлення, пробудження природи і життя. В Академії ж навесні юні красуні-студентки виходять на головну сцену Академії, аби позмагатися за корону найкращої, найзвабливішої, найчарівнішої. Свято краси, юності, жіночності і таланту проводиться багато років поспіль і кожного разу — це феєрія молодості, краси, веселощів і елегантності. На цю подію чекають всі в Академії — адже це яскраве і видовищне дійство — незабутнє для глядачів і учасниць. У підготовці до виступів задіяні не лише дівчата-конкурсанти, але й інші студенти та студентки, а також працівники Академії.

Традиційно конкурс краси в МАУП відбувається у три етапи, що пов’язане зі структурою Академії. Перший тур проходить у Києві, тут обираються кращі дівчата Президентського університету МАУП, другий етап проходить в одній з філій Академії, де обираються кращі учасниці з регіональних під­розділів. І фінал проходить знову у Києві, де власне журі обирає Студентську красуню МАУП.

Кожного року Департамент позанавчальної роботи розробляє критерії конкурсу та конкурсні завдання. Цьогоріч перший конкурс називався «Мій ідеал», у якому кожна учасниця представляє свій ідеал жінки увазі журі на глядачам. Кожного року ідеали оновлюються — під час національного піднесення це були і політики, і легендарні українські образи — Роксолана, Княгиня Ольга, Маруся Чурай, зараз з’явилися образи Дівчини-Пірата, Попелюшки, Мавки, Джу­льєти. Тобто образи, які представляють збірні риси, які поважають всі, — жіночність, ніжність, від­даність.

Другий конкурс — це «пляжний сезон» — тобто вихід дівчат у купальних костюмах, він проходить дуже красиво, тобто обов’язково закриті купальники, аксесуари, парео, капелюшки, парасольки і, звичайно, динамічна музика, під яку проходить дефіле.

Третій — це конкурс портфоліо — журі оцінює фотографії учасниць. Мабуть, найцікавіший елемент конкурсної програми — «Весняні фантазії», у якому кожна з учасниць представляє свій талант — чи то вокал, чи то танець, чи акторські здібності, ораторський талант, спортивні досягнення тощо.

Останній конкурс — «Парад вечірніх суконь» — тут всі дівчата завжди виглядають яскравими, елегантними і красивими. Дівчата самостійно обирають собі сукні, аксесуари. Зрозуміло, що такі конкурси зазвичай сприймаються через призму параметрів 90-60-90, у нас же зовсім інший підхід до цього, інші вимоги. Ми цінуємо в дівчатах твор­чість, неповторність, оригінальність, вишуканість, елегантність — і відповідні номінації присуджує їм журі. Наприкінці конкурсу, журі оголошує переможниць у номінаціях, наприклад, «Панна модель», «Панна елегантність» тощо, а також — третє, друге і перше місце.

Про те, як формувався склад журі розповідає проректор з виховної роботи МАУП Людмила Біжик:

«Певний час ми запрошували представників модельних агенцій, косметичних фірм, але згодом зрозуміли, що це не правильно. Зараз красуню МАУП обирають Лицарі і Панни МАУП минулих років, які самі пройшли через цей конкурс і знають, скільки зусиль витрачають учасниці на підготовку кожного номера, як вони хвилюються і переживають. Мені дуже приємно, що вони оцінюють грамотно, знають всі вимоги до конкурсу і надзвичайно відповідально ставляться до цього, і приходять взяти участь, незважаючи на те, що більшість вже завершила навчання в Академії. Крім того, до складу журі входить керівництво Академії, проректори та голова журі — ректор МАУП».

Чи потрібні такі конкурси в освітньому закладі? «На мою думку, навчальний заклад такого рівня, як наш, який кожного року проводить десятки наукових студентських конференцій, всеукраїнських і міжнародних, який проводить величезну кількість заходів, спрямованих на національно-патріотичне виховання, все ж повинен на початку весни, коли прокидається природа, оживає все довкола, — проводити такий романтичний конкурс. — говорить Людмила Федорівна Біжик. — Адже хто відчуває весну першим? Саме молодь! Крім того, цей конкурс спрямований на те, аби виховувати у студентів почуття смаку, формувати вишуканість і елегантність у молоді, адже тому, як бути красивою, як вміти показати себе, потрібно також вчити, і всі учасниці проходять ці етапи. Тобто мимоволі ми виховуємо і учасниць, і глядачів. Адже зрозуміло, що і глядачі, і учасниці, і журі отримують естетичне задоволення від цього заходу, що без перебільшення можна назвати подією року в Академії. Зауважу, що на цьому конкурсі завжди переповнений зал, тобто він цікавий глядачам, і учасниць ніколи не доводиться шукати, охочих завжди достатньо, вони як проліски навесні, прокидаються і розцвітають для цього конкурсу».

Переможниці конкурсу «Студентська красуня МАУП» за останні 10 років:

Панна МАУП 2001- Катерина Хаджинова

Панна МАУП 2002 — Ілона Явтушенко

Панна МАУП 2003 — Катерина Олійник

Панна МАУП 2004 — Марина Король

Панна МАУП 2005 — Евеліна Грищенко

Панна МАУП 2006 — Марія Андрєєва

Панна МАУП 2007 — Катерина Гурдіна

Панна МАУП 2008 — Наталія Фоменко

Панна МАУП 2009 — Анастасія Іванцова

Панна МАУП 2010 — Софія Федченко

Хто вони — Панни МАУП минулих років? Чи допоміг їм в житті цей конкурс? Що принесла їм корона першої красуні МАУП? Про це та про інше вони розповіли в інтерв’ю:

Евеліна Грищенко Панна МАУП 2005: Кажуть, що головне в нас — це здобутий нами досвід: чому ми навчились і ким ми виросли. Конкурс «Сту­дентська красуня» дав мені багато уроків, але найважливішими я вважаю такі:

«Нема нічого неможливого». Все що робиться з задоволенням — нескладно. Підхід до будь-чого з відкритим серцем — гарантія успіху;

«Колектив». Дуже важлива підтримка під час конкурсу, вигуки з залу підбадьорюють, допомога та поради друзів додають сил, настанови викладачів та організаторів додають впевненості. Їхня під­три­мка і допомога — це вагома частка моєї перемоги, тож я вдячна всім;

«Постійна робота над собою». Над своїм розвитком потрібно постійно працювати. Під час конкурсу знадобились всі навички, що були до нього, набулись нові, і головне, прийшло розуміння того, що це лише початок. Як говорив Лаплас: «Те, що ми знаємо — обмежено, а те, чого ми не знаємо — безмежно». Бажання вдо­сконалювати себе привело мене до вокальної студії, адже на конкурсі я так і не наважилася заспівати.

Зараз я працюю в сфе­рі управління активами, закінчила навчання з трьома дипломами з відзнакою. І хоча прямого зв’язку між моєю теперішньою сферою діяльності і конкурсом немає, проте саме конкурс навчив вірити в свої сили, додав впевненості, дав мені уроки, які я запам’ятала, і головне, використовую у житті. Я не ставлю собі меж можливого, завжди намагаюсь підтримувати хороші від­носини в колективі і рухаюсь вперед, вдосконалюючи свої навички та отримуючи нові знання.

Наостанок хотіла б сказати, що краса — це не правильне личко зі стрункою фігуркою. Це величезний комплекс, подібний до мозаїки. Окремо кожна частка — просто маленький камінчик, а в сукупності — шедевр, що захоплює подих. А посмішка на обличчі та любов в серці — будуть як полотно та фарби, — початком чогось прекрасного.

Наталія Фоменко Панна МАУП 2008: Для мене навчання в Міжрегіональній Академії управління персоналом стало найважливішим етапом в моєму житті. МАУП допоміг розкрити в мені найважливішу якість для існування в теперішньому світі — це впевненість в собі. Академія допомогла повірити в те, що можна мати ВСЕ, потрібно по-справжньому, кожною клітиночкою свого єства захотіти цього. Можна закінчити академію з червоним дипломом, можна виграти конкурс «Міс МАУП», можна просто бути щасливим і дарувати щастя оточуючим тебе людям.

А щодо участі в найпрестижнішому конкурсі МАУП, то цей конкурс допоміг мені самоствердитись, допоміг відчути себе достойною жінкою, леді.

Чи потрібно брати участь в конкурсі «Міс МАУП» та чим він допомагає в житті?

Скажу так, багато дівчат зовнішньо гарних, але цього замало. В учасниці цього конкурсу повинно гармонійно поєднуватись краса духовна та краса зовнішня.

Передати враження учасниці, навіть не переможниці конкурсу… Це неймовірно, це дуже сильні враження, коли кров закипає від тремтіння, коли душа хоче втекти, бо боїться… потрібно стільки мужності перед самим виходом на сцену…

Відчуття у ту зворушливу мить, коли оголосили переможницю «Міс МАУП-2008» неперевершені. Сльози щастя… шалені оплески… підтримка друзів… коли один з найповажніших людей академії Микола Федорович Головатий, вітаючи одягає корону…, в честь переможниці грає гучна музика, запускають феєрверки… коли найдорожчі люди пишаються тобою…це хвилини щастя, які подарував мені МАУП! В моїй душі буде завжди жити величезна вдячність наймогутнішій Міжрегіональній Академії управління персоналом!

Вже минуло два роки після моєї перемоги і я з впевненістю можу сказати, що ця подія є найяскравішою і однією з найщасливіших миттєвостей в моєму житті, ця подія може зрівнятися, мабуть, тільки з народженням дитини….

На завершення своєї відповіді хотіла б висловити вдячність Георгію Васильовичу Щокіну. Людині, яка заснувала Академію, цей величезний осередок студентства, де працює справжня команда професіоналів, яка виховує патріотично, духовно і, звісно ж, професійно. Також висловлюю величезну вдяч­ність Людмилі Федорівні Біжик — це людина-професіонал, яка присвячує все своє життя розвитку академії та віддана кожною своєю клітинкою студентам. Це професіонали, що творять майбутнє нашої країни — майбутню Еліту України.

Анастасія Іванцова Панна МАУП 2009: Це був не мій конкурс і не моя мрія. Я ніколи не мала на меті перемогти у такому заході. Ще у школі я обіцяла собі, що, вступивши до вищого навчального закладу, я забуду про публічні виступи, адже сидіти в залі набагато легше, ніж перебувати на сцені або за кулісами. Але, взявшись за щось, я не звикла відступати. До того ж, краще шкодувати про те, що зробив, аніж про те, чого не зробив.

Пропозицію взяти участь у «Студентській красуні МАУП» я сприйняла скептично, але все ж таки погодилася. Хотілося чогось нового. І от, непомітно для себе, я почала жити цим конкурсом. Щохвилини я думала про те, як покращити номери, що варто переробити, а що взагалі відкинути. Від рою власних думок я навіть прокидалася вночі. Тільки робота та наполегливість допомогли мені виграти.

Життя змінилося після перемоги? Мабуть. Не знайомі раніше люди в Академії почали усміхатися мені. Деякі навіть хвалили. І це було головним — мене пам’ятали.

Чого я досягла? Для себе — більш, ніж достатньо. Конкурс відкрив мені нові грані мене самої. Я стала більш впевненою, навчилася працювати в команді і, звичайно, отримала незліченну кількість приємних емоцій, згадка про які гріє душу і зараз. Я довела собі, що чогось варта і впевнилася в тому, що ніколи не можна обмежувати себе і зупинятися на досягнутому. А ще я можу без зайвого остраху зізнатися у власній любові до сцени і в тому, що я її не покину. Тепер, будучи студенткою ІІ курсу, я дивлюся на світ як людина, яка чогось-таки досягла.

Але головним для мене є те, що я стала частиною дружного колективу працівників нашої Академії. Навіть і гадки не маю, куди закине мене доля через декілька років. Але я точно знаю, що конкурс «Панна МАУП» навчив мене допомагати і приймати допомогу, вірити в свої сили та реально оцінювати чужі, відстоювати свою думку та йти на компроміси, радіти перемогам людей, які встигли стати друзями, і не забувати про свої.

Тож не бійтеся своїх амбіцій — реалізуйте їх. Не закривайтеся в чомусь одному — шукайте нових шляхів виявити свій талант. Використовуйте не лише усі можливості, що дарує доля, а й створюйте їх самі. Намагайтеся кожен день зробити особливим — це радує. Даруйте посмішки — це окриляє.

Софія Федченко Панна МАУП 2010: З дитинства я була цілеспрямована і любила брати участь у різних змаганнях, конкурсах, фестивалях. Я грала у театрі , займалась танцями, вчилась у музичній школі, тобто я творча натура і мені хотілося показати людям, які мене знають і не знають, увесь свій внутрішній світ. З іншого боку, я прагнула розкрити в собі щось нове і отримати певний поштовх до подальшого розвитку.

Моя мама вважає, що частково мене спонукав до участі у конкурсі мій авантюризм і запал. Я не знала, як виглядали попередні конкурси, не уявляла, що подобається журі, я ризикувала. Однак саме це незнання допомогло показати себе справжню.

Що я отримала від конкурсу? Перш за все — виняткову можливість працювати з талановитими і цікавими людьми — Андрієм Олександровичем Науменком, Людмилою Федорівною Біжик, Кристиною Сафоновою. Вони допомагали і направляли мене у правильне русло, пропонували ідеї, які ми разом розвивали і створювали прекрасні образи. Звичайно, були і сльози, і суперечки, зокрема з моїм партнером Андрієм Наконечним, але потім мирились і знову працювали, працювали, працювали до ночі. Крім того, я отримала можливість поспілкуватися з учасницями з інших інститутів і навіть з інших міст, у мене з’явилося багато нових друзів.

За допомогою цього конкурсу я стала значно впевненішою в собі, конкурс допоміг мені зайняти певну нішу в Академії і сили розвиватися далі. Звичайно, пишаюся титулом «Панна МАУП 2010» і з вдячності я вважаю своїм обов’язком підтримувати всі творчі заходи в Академії, активно брати участь у культурному житті Академії і спонукати своїх друзів до творчих успіхів.

Сьогодні ці дівчата мають успішні професійні кар’єри або продовжують навчання в Академії, їх поважають і люблять друзі і колеги, вони несуть у світ вогник світла, який запалила в них Академія. Кожна Панна МАУП стала обличчям Академії на рік, кожну пам’ятають однокурсники і викладачі, кожна стала окрасою свого курсу, і кожна назавжди стала сторінкою в історії конкурсу «Студентська красуня Академії» і в історії МАУП.

Прес-служба МАУП

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com