Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Свято студентів

Традиційне студентське свято Тетянин день відзначили В МАУП. Однак небагато сучасних студентів знають історію цього свята. Воно запроваджене на честь Великомучениці Тетяни, доньки заможного римлянина, яка прийняла смерть за християнську віру та доброчинність.

Прадавній переказ свідчить, що Свята Тетяна жила в Римі на рубежі другого і третього століть, за часів жорстоких гонінь на християн. Її батько, знатний римлянин, таємно сповідав віру в Ісуса і виховав свою дочку в християнському дусі. Вона присвятила себе служінню Богові і загинула від рук язичників. Як же вийшло, що християнська Свята Тетяна стала покровителькою студентів? Історія говорить, що саме у Тетянин день імператриця Єлизавета підписала наказ про заснування Московського університету і з того часу 25 січня став офіційно університетським днем, а Свята Тетяна – покровителькою вищої школи.

Традиційно Тетянин день широко святкує студентство. Це чудова нагода відволіктися від навчання. Неофіційним студентським святом цей день став ще у середині ХІХ сторіччя, тим більш, що у цей час закінчувалися іспити і з нього починалися студентські канікули. У ті часи святкові дійства проходили дуже урочисто – з врученням нагород, проголошенням промов і обов’язковим молебнем у церкві.

Тож, незважаючи на те, що історія свята сягає своїм корінням у давні часи, традиція відзначати цей день живе і понині. Студентська братія, яка влаштовувала так само і у ХХІ сторіччі гучно і весело відзначає свято молодості, прагнення до знань, завзяття і оптимізму.

І Міжрегіональна Академія управління персоналом, як один з найбільших і найяскравіших сучасних освітянських осередків відзначає цей день разом зі своїми студентами – талановитими, натхненними, наполегливими, працьовитими і... веселими.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com