Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Президент-переможець

ЦВК Афганістану оголосила чинного главу держави Хаміда Карзая переможцем на президентських виборах.

Про це повідомляє з посиланням на заяву виборчкому агентство AFP.

Незадовго до цього західні ЗМІ з посиланням на джерела в ЦВК повідомили про те, що виборчком ухвалив рішення відмінити запланований на 7 листопада другий тур виборів.

Один з кандидатів на пост глави держави — колишній глава МЗС доктор Абдулла Абдулла — у неділю заявив про свою відмову брати участь у другому турі. У відповідь на це прес-служба Карзая підтвердила намір чинного глави держави брати участь у другому турі виборів, зазначивши, що президент «дуже засмучений тим, що Абдулла Абдулла не візьме участі».

За попередніми підсумками першого туру президентських виборів, що відбувся 20 серпня і був затьмарений масовими фальсифікаціями і підтасовками виборчих бюлетенів, чинний президент Хамід Карзай набрав близько 55% голосів, його головний опонент на виборах Абдулла Абдулла — 28%.

ЦВК Афганістану на прохання комісії за скаргами внесла корективи в остаточні підсумки виборів з урахуванням вибіркової перевірки 10% підозрілих бюлетенів. Згідно з остаточними даними, Карзай набрав 49,67%. За афганським законодавством, для перемоги в першому турі потрібно було набрати 50% плюс один голос.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com