Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Пневмонію лікують по-новому

Лікарі почали практикувати новий метод лікування хворих вірусною пневмонією.

В Івано-Франківській області почали апробувати нову методику лікування хворих на вірусну пневмонію. Про це повідомив головний лікар Івано-Франківської обласної інфекційної клінічної лікарні Роман Остяк, передає УНІАН.

«Ми почали застосовувати альтернативні методи — це безпосереднє насичення крові киснем», — сказав він.

За словами Остяка, нові методи передбачають лікування важко хворих на грип, у яких уражені легені, не за допомогою дихального апарату, а «насичуючи організм пацієнта киснем». Він повідомив, що при такому методу лікування «дихальну суміш вводять безпосередньо в кров через магістральні судини на ногах».

Остяк наголосив, що ця новітня лікувальна методика застосовується в тих випадках, коли різко збільшуються явища дихальної недостатності і за допомогою дихального апарата вже не можна «проштовхнути» кисень у кров.

«Тому що практично легені настільки уражені, що просто кисень, який дихальний апарат заганяє природним шляхом в легені, не продихається», — пояснив головний лікар інфекційної лікарні.

За його словами, новий апарат знаходиться в Івано-Франківську в обласному перинатальному центрі, де лікують важко хворих вагітних жінок. Назагал, за даними Мінохоронздоров’я, в Україні захворіло близько 185 тисяч людей, з них шпиталізовано — більш як 7 тисяч, щонайменше 55 — померли. При цьому поки свинячий грип (вірус A/H1N1) підтверджено лише в 14 хворих.

ВООЗ рекомендувала препарат «Таміфлю» як максимально ефективний засіб від вірусу A/H1N1. Кабмін сьогодні затвердив його максимально допустиму вартість у роздрібній торгівлі — 348,5 грн. Проте, з чуток, на «чорному ринку» Львова упаковка «Таміфлю» коштує до 4 тисяч грн.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com