Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Нова Audi A8

Офіційна презентація абсолютно нового покоління флагманської Audi A8 відбудеться вже зовсім скоро — модель збираються показати в січні на автосалоні в Детройті. На жаль, нині інформації про цей автомобіль не надто багато, а шкода. Адже, судячи з усього, нова A8 по кількості всіляких «наворотів» зможе перевершити своїх головних конкурентів Mercedes-Benz S-класса і BMW 7-ої серії.

Поки говорити про те, які системи безпеки і комфорту отримає «вісімка», ще рано. Ця інформація тримається в суворій таємниці. Проте в пресу вже просочилися дані про двигуни Audi A8. Вірніше про один двигун. Йдеться про чотирициліндровий агрегат. Схоже, що саме A8 стане першим в цьому столітті автомобілем представницького класу, який почнуть оснащувати мотором з чотирма циліндрами.

За попередніми даними, A8 отримає дизельний мотор об’ємом 2,0 л з подвійним турбонаддувом, який видаватиме 200 к.с. (на сьогоднішній день найскромніші дизельні A8 мають шестициліндровий мотор об’ємом 3,0 л, 233 к.с.).

Зрозуміло, окрім 4-циліндрового дизеля нова Audi A8 отримає і інші агрегати. У тому числі і могутній V10 об’ємом 5,2 л (його ставлять на версію S8). Також німці не відмовляться від 4,2-літрового V8.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com