Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Винні у шпигунстві

Корейський суд в місті Сеулі заборонив компанії Tagaz Korea використовувати отриману незаконним чином інформацію про виробництво моделі Chev­rolet Lacetti і двигунів до неї. Саме ця інформація, яку передавали «ТагАЗу» корейські шпигуни, лягла з основу автомобіля Tagaz Vega (C-100), який зараз виробляється в Таганрозі, передає «Газета.ру».

Нагадаємо, що у вересні цього року в Кореї вибухнув справжній шпигунський скандал. Причому, із смертельним результатом. Колишній співробітник концерну General Motors покінчив життя самогубством. До такого кроку його підштовхнула можливість арешту по звинуваченню в шпигунстві на користь російського автомобільного заводу «ТагАЗ». Крім того, були арештовані ще два корейці. Принаймні, один з цих чоловіків по прізвищу Чон звинувачується в тому, що при звільненні з General Motors в 2008 році він скопіював близько 6000 різних файлів, які містили важливі дані про модель Lacetti. І пізніше ці документи були передані в Tagaz Korea.

И ось вчора корейський суд підтвердив — Tagaz Korea дійсно отримувала інформацію від шпигунів. І ця інформація дійсно була використана при розробці і виробництві автомобіля Tagaz Vega.

При цьому представники «ТагАЗа» заявили, що компанія Tagaz Korea є «самостійною фірмою». І, мовляв, «ТагАЗ» лише замовляв в Tagaz Korea створення нового автомобіля. Тому російська компанія жодним судовим переслідуванням не піддавалася. Проте, як повідомляє «Газета.ру», зараз в Таганрозі припинено виробництво автомобілів Tagaz Vega. Формальна причина — відсутність машинокомплектів, які поставлялися з Кореї. При цьому важко сказати, коли ж збирання цих автівок буде продовжено.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com