Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Справу про Голодомор розгляне київський суд

Справа за фактом вчинення геноциду в Україні 1932-1933 років, порушена Службою безпеки України, буде розглядатися українським судом, це може бути Київський апеляційний суд. Про це заявив сьогодні, 28 червня, під час брифінгу у Львові голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко.

Також Наливайченко зазначив, що справу про геноцид українців буде передано до суду, щойно слідчі зберуть достатню доказову базу.

Крім того, керівник СБУ зазначив, що справа по факту Голодомору 1932-33 років «розслідується виключно, як кримінальна».

За словами Наливайченка, «справа, яка розслідується, - не політична, а кримінальна. Тисячі свідчень простих людей, документи дають підстави для впевненості, що розслідування цієї кримінальної справи буде завершено без втручання політичних сил. У 17 областях України працюють слідчі СБУ, які проводять спеціальні демографічні та економічні експертизи становища України, а також вивезених архівів із України, які вивозилися в Москву чи Казахстан».

Глава СБУ також заявив, що вважає розслідування цієї справи невідворотним процесом.

Як повідомлялося, Служба безпеки України 22 травня порушила кримінальну справу за фактом здійснення геноциду в Україні в 1932-1933 роках, в результаті чого загинули мільйони громадян, тобто за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 442 Кримінального кодексу України.

Голова СБУ Валентин Наливайченко впевнений, що ФСБ Росії надасть всі матеріали, необхідні для розслідування кримінальної справи щодо Голодомору 1932-1933 років.

 

За матерiалами: УНІАН

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com