Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Ні, верховна радо!

Ющенко ветував закон про збільшення фінансування Ради на 97 млн гривень.

Президент України Віктор Ющенко наклав вето на закон про зміни до державного бюджету на 2009 рік, в якому передбачається збільшення бюджету Верховної Ради на 97 млн грн. За його словами, пропозиції збільшити бюджет парламенту є нераціональними в умовах фінансово-економічної кризи, передає «Інтерфакс-Україна».

«Я ветував цей закон і сьогодні відправив з супроводжувальним листом до парламенту», - сказав президент на брифінгу в четвер.

«Переконаний, що 100 млн грн сьогодні необхідно направити, якщо ми говоримо про медицину, то на найкритичніші програми, які не покриті фінансуванням», - зазначив Ющенко.

Президент також підкреслив, що в нинішній ситуації він не підтримує будь-яке збільшення витрат будь-якого державного органу. «Я глибоко переконаний, що сьогодні 100 млн грн надавати на Верховну Раду несвоєчасно», - заявив він.

Нагадаємо, 3 червня Рада підвищила ставку акцизного збору на пиво. Додаткові кошти від підвищення акцизу пропонується направити на додаткову дотацію місцевим бюджетам на забезпечення лікування хворих цукровим діабетом; субвенцію на реалізацію заходів щодо цілодобового водозабезпечення Львова; а також субвенцію на завершення в 2009 році ремонтно-реставраційних робіт і створення музейної експозиції Шевченківського національного заповідника в Каневі.

Пізніше депутат Ради, член фракції Блоку Юлії Тимошенко Олег Ляшко заявив про те, що 3 червня парламент, піднявши акцизи на пиво, передбачив також збільшення на 97 млн гривень фінансування Ради в 2009 році.

Ініціатором документа виступив Кабінет міністрів, що запропонував за рахунок додаткових коштів від підвищення акцизу на пиво (близько 300 мільйонів гривень) надходжень до скарбниці профінансувати ряд соціальних витрат. Проте під час голосування нардепи в останній момент внесли до закону норму про збільшення на 97 мільйонів гривень кошторису витрат парламенту в поточному році.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com