Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Три роки за прапор

Президент України Віктор Ющенко підписав Закон «Про внесення змін до ст. 338 Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за наругу над державними символами України». Про це повідомляє офіційний сайт президента.

Як повідомлялось, Верховна Рада ухвалила цей закон 4 червня. Законом встановлюється кримінальна відповідальність за наругу над державним прапором України, державним гербом України, публічну наругу над державним гімном України у вигляді позбавлення волі строком до 3 років.

Крім того, у Кримінальному кодексі залишається норма про те, що такі дії караються штрафом до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та арештом на строк до 6 місяців. Також ухваленими змінами до кодексу передбачається покарання за наругу над символікою іноземних держав - позбавлення волі строком до 2 років.

19 березня Верховна Рада ухвалила закон, яким передбачено, що наруга над могилою, іншим місцем поховання, або над тілом (останками, прахом) померлого, караються штрафом до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років, або позбавленням волі на той самий строк.

В законі передбачено, що якщо такі дії спричинили тяжкі наслідки, то передбачається покарання через позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com