Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Маленький Audi E1

Як стверджують деякі джерела, у автомобіля буде посадочна формула 2+1. Головними його суперниками на ринку стануть електричні Smart Fortwo і гібридна версія хетчбека Fiat 500.

Ним буде малюк E1. Це стало відомо після того, як концерн Volkswagen офіційно заявив, що вибрано місце для виробництва сімейства компактних електромобілів — завод VW в Словаччині.

Там же, за твердженням співробітників англійського видання Auto Express, пропишеться і Audi E1. До речі, буква E не дивна для панства з Інгольштадта. Восени минулого року вони показали прототип A4 TDI Concept e — седан з турбодізелем і різними «зеленими» прибамбасами, що допомагають знижувати витрату палива і скорочувати викид Co2.

Не дивлячись на компактність і статус найдешевшої машини марки Audi, модель матиме дуже якісну обробку, та і вибір опційного устаткування обіцяє бути широким.

У хетчбека E1 буде схожа формула економії, але без об’ємних двигунів. Маленьку машинку, побудовану на базі хетчбека Volkswagen up!, збираються комплектувати різними бензиновими і дизельними турбомоторами об’є­мом від 600 «кубиків» до 1,2 л. Середня витрата палива у моделі буде на рівні 2,5 л на сотню.

Крім того, можливий випуск версії виключно з електромотором і літієво-полімерними батареями, а також гібрида. Хетчбек з’явиться у продажу не раніше 2011 року, але, що найцікавіше, вже зараз деякі називають стартову ціну — від 13 500 євро. Дорого для такої маленької машинки і дешево для автомобіля марки Audi.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com