Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Fiat зацікавлений в альянсі з Opel

Нагадаємо, що у минулий четвер концерн Fiat уклав угоду з американським автогігантом Chrysler, в рамках якого італійський концерн отримає 20% відсотків акцій Chrysler.

Глава італійського автоконцерну Fiat Серджіо Марчіонне підтвердив зацікавленість автовиробника в альянсі з компанією Opel, що є підрозділом американського концерну General Motors.

«Ми дуже зацікавлені в партнерстві з Opel, альянс з ним був би ідеальним», — підкреслив Марчіонне. Слід зазначити, що окрім італійського автовиробника  Fiat, в покупці контрольного пакету акцій Opel виявляє зацікавленість канадський виробник автокомпонентів Magna.

Згідно деяким повідомленням представники уряду Німеччини вже провели переговори з Magna з приводу можливих інвестицій в Opel. Крім того, міністр економіки Німеччини Карл-Теодор цу Гуттенберг назвав пропозиції Fiat і Magna найзмістовнішими і найвигіднішими серед всіх потенційних інвесторів.

Нагадаємо також, що минулий четвер концерн Fiat уклав угоду з американським автогігантом Chrysler, в рамках якого італійський концерн отримає 20% відсотків акцій Chry­sler з можливістю збіль­шення своєї частки після того, як американська фір­ма розплатиться зі всіма боргами. У свою чергу Chrysler дістане доступ до платформ, двигунів і транс­місій італійської марки.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com