Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Легалізувати trade-in

Найближчим часом закон про Trade-in розгляне комітет Верховної Радидолгожданний законопроект №4385 «Про внесення змін до деяких законів Україні (щодо оподаткування доходів від операцій зворотного викупу вживаних товарів)» (скорочено закон про Trade-in) вже поступив в профільний комітет. Найближчим часом його повинні розглянути депутати і винести на повістку для сесії.

Зараз цей законопроект як ніколи важливий для автомобільних ділерів, оскільки в існуючому правовому полі вони не можуть легально вести торгівлю б/у автомобілями, або ціноутворення на них стає абсурдним. Суть законопроекту народного депутата Крайнього, в розробці якого активну участь брала ВААЇД в тому, що оподаткуванням стає різниця між ціною, за яку авто продав колишній власник і вартістю, за яку авто продав автосалон. При цьому, автосалон стає легальним оператором ринку б/у і несе перед покупцем зобов’язання.

Даний проект закону переводить в легальну площину операції по trade-in юридичними особами і дозволить їм заробляти на торгівлі б/у автомобілями, тим самим компенсуючи втрати від спаду автомобільного ринку.

Нагадаємо, що законопроект №3396, також підготовлений за участю ВААЇД депутати провалили в лютому. Тоді він просто став жертвою політичного протистояння. Через його відсутність сотні дилерів поставлені на грань банкрутства, не маючи можливості легально знаходити альтернативні джерела заробітку. Тепер вся надія на новий закон №4385.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com