Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Сильний землетрус в Італії

Уночі проти вівторка в центрально-італійській області Абруццо, де напередодні стався руйнівний землетрус, який призвів до численних людських жертв, були зафіксовані нові сильні підземні поштовхи, повідомила Служба громадської оборони Італії.

О 00.47 за місцевим часом (01.47 за київським) у районі міста Аквіли стався новий землетрус магнітудою 3,8. Незабаром о 01.15 (02.15 за київським) в цьому ж районі було зафіксовано ще потужніші коливання земної кори силою 4,8 за шкалою Ріхтера. Так як і напередодні, ці підземні поштовхи відчувалися в Римі.

Тим часом, на будівельні роботи і відновлення споруд, зруйнованих сильним землетрусом, що стався вночі проти понеділка у центральній Італії, буде потрібно понад мільярд євро, про це заявив міністр інфраструктури і транспорту Італії Алтеро Маттеолі.

На ліквідацію наслідків знадобиться 1,3 млрд євро, без урахування витрат на відновлення промпідприємств.

За попередніми даними, тільки для ремонту приватних будинків потрібно буде надати 1 мільярд 300 мільйонів євро. На спеціальному засіданні італійського уряду в четвер буде розглянуто весь комплекс питань, пов’язаних з наданням ресурсів для швидкого відновлення зруйнованих будівель.

Італійські рятувальники при світлі ліхтарів продовжували вночі шукати під завалами і надавати допомогу десяткам тисяч людей, які вижили і лишилися без даху над головою. За попередніми даними, в зоні стихійного лиха зруйновано близько 10 тисяч будинків, близько 70 тисяч людей залишилися без даху. До вечора понеділка кількість жертв землетрусу магнітудою 5,8 оцінювалася як мінімум у 179 осіб. Близько 1,5 тисячі людей було поранено. Остаточна кількість жертв землетрусу буде відома лише після закінчення розбору завалів.

Прем’єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі, який через трагедію скасував візит до РФ, раніше заявив, що Італія наразі не потребує допомоги інших держав для подолання нас­лідків руйнівного землетрусу.

Прем’єр повідомив, що на надзвичайному засіданні уряду, що відбулося в понеділок увечері, було вирішено використати на ці цілі 30 мільйонів євро з резервного фонду Служби громадської оборони. Крім того, для допомоги постраждалим від стихійного лиха буде використано кошти з європейського фонду для подолання катастроф. Берлусконі заявив, що передбачити землетрус, який стався в області Абруццо, було абсолютно неможливо: «Не існує наукових даних, які дозволяли б попереджати про землетруси».

Наразі рятувальні роботи тривають.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com