Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Весна академії

Міжрегіональна Академія управління персоналом відсвяткувала своє 20-ліття

У ці дні, Міжрегіональна Академія управління персоналом — найбільший недержавний вищий навчальний заклад України, святкує свій 20-річний ювілей. 20 років тому, 3 квітня 1989 року, було створено Київський науково — впроваджувальний центр «Кадри», з якого згодом постав Всесоюзний заочний університет управління персоналом, а з останнього — Академія. Тисячі професорів, докторів наук, доцентів, викладачів та співробітників щодня самовіддано працюють на благо студентства Академії. Сьогодні МАУП — справжній осередок освіти, стрижень українського православ’я та патріотизму в якому панує свобода думки та слова. Освітяни Академії чесно та віддано працюють на благо України, на піднесення авторитету української освіти у світі.

Свято в Академії традиційно розпочалося урочистим молебнем біля каплиці Святого Георгія Побідоносця. Потім під звуки державного гімну України на Площу знань внесли прапори України, МАУП та МКА.

З ювілеєм усіх присутніх привітав засновник Міжрегіональної Академії управління персоналом, мудрий керівник і талановитий організатор, професор, доктор соціологічних наук, заслужений працівник освіти України, Голова Наглядової Ради МАУП Георгій Щокін: «Академія — це ваша ровесниця, шановні студенти, — така ж молода і така ж красива. Ми вдячні за ваш вибір і пишаємося своїми студентами. Бажаю всім Божої допомоги у ваших справах! Хай щастить!». Щодо секрету успіху навчального закладу Георгій Щокін зазначив: «Академія досягла успіху завдяки новаціям, які були притаманні колективу МАУП, і я як засновник Академії дуже щасливий, що МАУП була і залишається першою серед недержавних закладів освіти України».

Своїми думками щодо 20-річного ювілею поділився ректор МАУП Валерій Захожай: «Ювілей — це певною мірою, звіт колективу перед собою і громадськістю, перегляд життєвої 20-річної траєкторії невгамовного творчого пориву. І Академії є про що звітувати нині, оглядаючись на день вчорашній».

Для нинішніх студентів Академії, які обрали Академію своїм домом на найближчі роки, цей день — справжнє свято. Голова Студентської ради Мирослав Цибулюк зазначив, що відтоді, як він став студентом МАУП, у нього жодного разу не з’явилося сумнівів у правильності свого вибору: «Я переконався, що зробив правильний вибір, адже тут досконала наукова база, високий професійний рівень професорсько-викладацького складу, а головне — навчання нерозривно пов’язане з виховною роботою, що дає можливість кожному проявити власні здібності». Цьогорічна переможниця конкурсу «Студентська красуня МАУП-2009» Анастасія Іванцова, вже студенткою першого курсу досягла певних вершин: «МАУП — це такий навчальний заклад, де можна і навчатися, і відпочивати з користю — проявити себе у будь-якій сфері творчості».

Усім відомо, що МАУП — це не лише навчальний заклад, великий колектив, розгалужена організація, — передусім це обдаровані і цікаві люди, прогресивне студентство, і свої неабиякі здібності вони проявляють не лише в роботі, а й під час відпочинку. У подарунок працівникам, студентам і керівництву МАУП юні таланти Академії та співробітники підготували справжнє свято.

Вранці, 3 квітня, на Площі Знань стартував фестиваль — марафон художньої творчості, інтелектуальна гра «Універсальний студент». На спортивних майданчиках проходили змагання з футболу, волейболу, настільного тенісу та армреслінгу, стартували «Козацькі забави».

Презентації мистецьких студій та спортивних секцій показали, що в Академії навчається талановита й активна молодь, а свідченням цього стали блискучі виступи всіх учасників змагань. Традиційно, кращих переможців було нагороджено грамотами, але найкращим дарунком був святковий настрій та відчуття єднання, що панувало в Академії цього дня.

Продовження свята проходило у кіноконцертній залі «Україна», де відбулася урочиста церемонія привітання співробітників, які не просто пов’язали свою долю з МАУП, а й уклали яскраві камінці власної творчості у її красиву та струнку будову. Вручення почесних грамот і нагород проводив засновник Міжрегіональної Академії управління персоналом, Голова Наглядової Ради МАУП Георгій Щокін. Він вручив грамоти керівникам київських, регіональних та закордонних структурних під­роз­ділів, нагороди Міжнародної Кадрової Академії у номінаціях «Почесний професор», «Почесний доктор» та «Почесний академік», медалі «За ефективне управління» та «За заслуги в освіті». Талановиті студенти Академії порадували всіх присутніх яскравим святковим концертом.

Урочистий прийом почесних гостей, керівників навчальних підрозділів та співробітників відбувся у конференц-залі Президії Академії наприкінці дня. Привітати Академію з ювілеєм прийшли численні почесні гості, зокрема: народний депутат Левко Лук’яненко, консультант прем’єр-міністра України Костянтин Ващенко, заступник голови Київської міськдержадміністрації Михайло Голиця, керівники Голосіївської та Деснянської райдержадміністрацій. Георгію Щокіну було присуджено звання «Почесного громадянина» Голосіївського району м. Києва.Від чисельних представників дипломатичного корпусу з вітальним словом до присутніх звернувся Надзвичайний і Повноважний  Посол Азербайджану в Україні Пан Талят Мусеіб огли Алієв. Відомі студенти-спортсмени — Василь Вірастюк, Іріні Мерлені, Антон Бочкарьов, Олексій Задніпрянський також прийшли привітати свою Альма-матер.

За двадцять років суспільного визнання Академія має безліч заслуг і нагород. Але найбільшим успіхом завжди будуть здобутки її студентів у науці, освіті, громадській діяльності. Серед вихованців МАУП — народні депутати, державні діячі, успішні бізнесмени, відомі спортсмени, науковці, підприємці, дипломати. Більшість випускників МАУП знаходять своє місце в житті, і їхні маленькі та великі перемоги — найбільший успіх МАУП, вищий за усі ордени та звання, яких удостоєна Академія.

Високі показники МАУП у системі вітчизняної освіти, досягнення її співробітників та педагогів, особисті здобутки студентів Академії є результатом плідної та копіткої праці великого і дружного колективу, ознакою всебічного розвитку МАУП як найбільшого недержавного навчального закладу України, що сумлінно працює на піднесення авторитету вітчизняної освіти у світі.

Тож нехай наступні роки у цих стінах будутьще кращими, а перемоги — масштабнішими! Нехай щедра доля подарує Академії талановитих колег і соратників. Многая літа усім, для кого ім’я — МАУП — звучить радісно і світло. Віват, Академія!

 

Прес-служба МАУП

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com