Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Декларування доходів — це обов’язок і право!

За роки незалежності в українському суспільстві відбулися кардинальні перетворення — на заміну радянській ідеології прийшла національна свідо­мість, відповідальне ставлення до інтересів держави та суспільства. Патріотичний підйом останніх років позитивно позначився, зокрема, і на податковій культурі громадян — біль­шість співвітчизників сві­до­мо й добровільно виконують свої конституційні обов’язки щодо декларування власних доходів і сплати податків.

Окрім відповідальності громадянина перед державою та суспільством, поняття «податкова культура» передбачає також і високий рівень обізнаності з положеннями податкового законодавства. Саме на підвищення цього рівня спрямована широкомасштабна роз’яснювальна робота, яку проводить податкова служба України.

Щороку податківці вдо­сконалюють свою роботу, створюючи сприятливі умови громадянам, які відповідально ставляться до виконання обов’язків перед державою та суспільством. Крім численних роз’яснень у засобах масової інформації прав та обов’язків громадян щодо подання декларацій про доходи, податківцями проводяться семінари, індивідуальні консультації для платників податків, організовується робота консультаційних пунктів у зручних для громадян місцях, проводяться лекції для студентів вищих навчальних закладів щодо умов одержання податкового кредиту на навчання.

Податковий кредит на навчання є актуальним питанням, оскільки здобуття гідної освіти — справа не з дешевих. З кожним роком все більше українців — студентів та їх батьків задумуються про необхідність отримання податкового кредиту на оплату навчання.

Умови включення до податкового кредиту суми коштів, сплачених платником податку на користь закладів освіти для компенсації вартості середньої професійної або вищої форми навчання — одне з найпоширеніших питань, за роз’ясненням якого до податківців Голосіївського району столиці звертаються громадяни під час проведення кампанії декларування.

Враховуючи актуальність тематики, працівники ДПІ у Голосіївському районі провели лекції для студентів Національного університету харчових технологій. Поспілкуватися з податківцями зібралися молоді люди, які отримують освіту у престижному київському вузі на контрактній основі. Окрім студентів, до аудиторії слухачів долучилися також викладачі та головний бухгалтер навчального закладу.

Під час лекції співробітники відділу масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПІ у Голосіївському районі м. Києва відповіли на питання слухачів та роздали брошури, буклети та листівки з інформацією про умови отримання податкового кредиту на навчання.

 

Державна податкова інспекція у Голосіївському районі м. Києва

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com