Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Проект відмоніторять

Міністерство закордонних справ України передало проект закону про внесення змін до Конституції України, розроблений Президентом Віктором Ющенком, на розгляд Європейської комісії За демократію через право (Венеціанська комісія).

Як повідомили в прес-службі глави держави, про це Ющенко повідомив сьогодні в Києві під час зустрічі з співдоповідачем Комітету Парламентської асамблеї Ради Європи з питань дотримання обов’язків і зобов’язань державами — членами Ради Європи (Моніторингового комітету) Ренате Вольвенд та Сабіною Лойтхойзер-Шнарренбергер. 

Він зазначив, що 31 березня вніс до Верховної Ради законопроект про внесення змін до Конституції. 

Зі слів Ющенка, така ініціатива направлена на суттєве реформування політичної системи в Україні з метою розвитку та зміцнення демократичної, соціальної, правової держави. 

Зі слів глави держави, йдеться зокрема про те, що запропоновані зміни повинні врахувати ряд важливих зауважень Венеціанської комісії та ПАРЄ, а також рекомендації міжнародних експертів та фахівців з конституційного права.

»Ми зацікавлені у співпраці з інституціями Ради Європи щодо зазначеного законопроекту», — підкреслив Ющенко, зазначивши, що МЗС України вже передав проект закону на розгляд Венеціанській комісії. 

Як повідомлялося, 1 квітня Секретаріат Президента заявив, що має намір передати на аналіз Європейської комісії За демократію через право Ради Європи (Венеціанська комісія) проект нової редакції Конституції, внесений у Верховну Раду Президентом Віктором Ющенко.

31 березня Ющенко запропонував Раді змінити Конституцію і затвердити ці зміни на всеукраїнському референдумі. 

Венеціанська комісія є самостійною структурою Ради Європи з травня 1990 року. До її складу входять незалежні експерти з міжнародного та конституційного права.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com