Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

МВФ розраховує на виконання обіцянок Києва

Цього тижня до України знову прибуде місія Міжнародного валютного фонду, яка обговорить умови надання чергових кредитних траншів.

Окрім суто економічних проблем, ітиметься також про політичні, передає «Німецька хвиля».

МВФ розраховує на виконання обіцянок президента Віктора Ющенка та прем’єра Юлії Тимошенко забезпечити 13-17 квітня ухвалення законів зі зміцнення фінансового стану Пенсійного фонду та «Нафтогазу України», а також узгоджених з МВФ та Світовим банком законопроектів щодо стратегії реструктуризації українського банківського сектора.

Між тим, президент Центру ринкових реформ та депутат фракції «Наша Україна — Народна самооборона» Володимир Лановий вважає, що для збалансування бюджету достатньо вже схвалених раніше законопроектів, на яких наполягав МВФ.

А щодо «Нафтогазу», то, як сказав економіст, 6-мільярдна підтримка цього підприємства є «протизаконною з точки зору економіки».

«Налагоджувати бюджет — це одне. А виривати гроші з бюджету, або допомагати банкруту, — це зовсім інше. Не все можна диктувати країні лише під один кредит», — каже Лановий.

Інші оглядачі зазначають, що крім економічних проблем МВФ і далі матиме клопіт з відсутністю єдиної позиції президента, прем’єра та парламенту.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com