Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Kia Aero-Soul

Довгождана технологія «попутного вітру» від компанії Kia нарешті показана, хоч би на фотографіях. Корейський автомобілебудівник планує оснащувати подібною системою свій Kia Soul вже в наступному місяці.

Автомобіль використовуватиме порівняно недорогу технологію, яка здатна значно підвищити ефективність кросовера. Система, названа  Air Propulsion and Retardation Installation Line (A.p.r.i.l.), використовує спеціальні датчики, які контролюють швидкість і напрям вітру. Якщо вітер попутний, то в задній частині автомобіля розгортається «крило», здатне додати додаткове прискорення.

Ця система працює не тільки, коли автомобіль рухається за вітром, але і коли рухається проти вітру. Під час гальмування або уповільнення з переднього бампера розгортається конструкція здатна допомогти в гальмуванні автомобіля.

За словами представника Kia: «основна проблема більшості систем, направлених на скорочення викиду Со2 і зниження витрати споживання палива, полягає в тому, що вони дуже дорогі. Ми придумали порівняно дешеву систему, яка досягає поставлених цілей». Попередні тестування показали, що витрата палива може бути понижена на 25%, а викид Со2 на цілих 40%. У свою чергу при руху автомобіля на спуск, завдяки подібній системі, автомобіль взагалі не витрачає палива.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com