Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Помити машину за 140 гривень

Відповідним розпорядженням Київради затверджено рішення — за миття машин на вулицях, в дворах або біля водоймищ штрафуватимуть.

Тепер, як і повинно бути, мити автомобілі можна тільки спеціально обладнаному для цього закладі — автомийці, на приватних територіях або в своєму гаражі.

Як заявив заступник начальника Головного управління контролю над впорядкуванням Віктор Кунц, штраф складатиме не менше восьми неоподатковуваних  мінімумів, тобто близько 140 гривень. Крім того, 51 гривну стягуватиме місто за завданий йому збиток. «Розмір штрафу залежатиме від збитку. Скажімо, якщо автомобіль миють в зеленій зоні, порушник відшкодує вартість її відновлення», — сказав Кунц. Також Кунц відзначив, що сума штрафу може перевищити сотні гривень, якщо бруд, залишки масла і пального змиватимуть в природне водоймище.

Більш того, в притяганні «шкідників» до від­повідальності братимуть участь не тільки фахівці  контролю над впорядкуванням міста, але і міліція, і екологічна прокуратура. За словами Кунца, порушення фіксується фотокамерою і передається в правоохоронні органи. «Всю інформацію про власника машини нам надає варта порядку. У нас дуже добре настроєна співпраця», — сказав Кунц, завіривши, що сховатися десь в закутку, щоб помити авто, не вдасться.

«Стежити за тим, щоб не було порушень, будуть працівники, як нашого управління, так і жеків, привернули «Київавтодор», «Плесо» — вся служба, яка є на місцях. Дуже розраховуємо на суспільних інспекторів і небайдужих киян», — сказав заступник начальника ДУ контролю над впорядкуванням.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com