Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Світ у полоні піратів

Сомалійські пірати захопили німецький контейнеровоз із двома українцями на борту.

Про це УНІАН повідомив головний редактор журналу «Морський Бюлетень — Совфрахт» Михайло Войтенко.

За його словами, судно було захоплено сомалійськими піратами 4 квітня на відстані 400 миль від сомалійського порту Кісмая. В захопленні брали участь 6 піратів на одному човні, поруч було судно-база.

За інформацією М.Во­й­тенка, до складу екіпажу входять: капітан — громадянин Німеччини, старший помічник, 2-й механік і старший механік — громадяни Росії, 3-й помічник і моторист — громадяни України. Також на борту 14 громадян Філіппін.

Він повідомив, що на борту «Hansa Stavanger» сотні контейнерів із вантажами, вартість яких оцінюється десятками міль­йонів доларів.

«Якщо корабель виходив з Азії до країн Східної Африки з товарами, то викуп 2-3 млн. дол. стає дуже малою величиною порівняно з вартістю товарів, які, на відміну від танків або нафти, сталі або руди, можна розграбувати — це товари широкого попиту, від шкарпеток до домашніх кінотеатрів і комп`ютерів», — сказав М.Войтенко.

За його словами, контейнеровоз виходив із Джебель Алі (ОАЕ) до Момбаса (Кенія), а далі Дар-ес-Салам (Танзанія).

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com