Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Відповідальність зростатиме

За управління автомобілем в стані алкогольного або наркотичного сп’яніння може бути призначене покарання у вигляді позбавлення права управління автомобілем на 3 роки.

З такою ініціативою виступив депутат Верховної Ради від фракції «НУНС» Олег Новіков, надаючи для розгляду законопроект №4219 «Про внесення змін до Кодексу про адміністративні правопорушення про забезпечення безпеки дорожнього руху», передає Автоцентр. Як відомо, чинне законодавство передбачає за управління автомобілем в стані алкогольного або наркотичного сп’яніння штраф від 2550 до 3400 гривень, або позбавлення прав управляти транспортним засобом на термін від 1 до 2 років, або суспільні роботи на термін від 40 до 50 годин, або адміністративний арешт на термін від 7 до 10 діб.

Окрім цього, за передачу в управління транспортного засобу особі, що знаходиться в стані сп’яніння, законопроект Новікова передбачає покарання у вигляді позбавлення права управління транспортним засобом на 1 рік або штрафу у розмірі 17000 гривень. В той час, як теперішнє законодавство передбачає за подібне порушення відповідальність у вигляді штрафу від 2550 до 3400 гривень або суспільних робіт на термін від 40 до 50 годин або адміністративного арешту на термін від 7 до 10 діб.

Більш того, за повторне керування транспортним засобом в нетверезому стані законопроект припускає введення відповідальності у вигляді позбавлення права управління транспортним засобом на термін від 2 до 3 років.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com