Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Криза пригальмує Європу

Європейська комісія прогнозує, що економіка ЄС через світову фінансову кризу цього року скоротиться на 1,8 відсотка.

Вона прогнозує, що падіння буде трохи більшим серед 16 країн, які мають в обігу євро.

Як очікують, дефіцит бюджетів збільшиться в той час, як уряди багато позичають задля стимулювання економіки, а безробіття зросте до найвищого рівня за понад десятиліття. Комісар ЄС з економічних справ Хоакін Альмунія повідомив, що значні кошти, які спрямовуються на підтримку економіки, мають пом’якшити наслідки її уповільнення: «Загалом на підтримку європейських економік у 2009-2010 роках спрямовується, за нашими підрахуханками, приблизно 4 відсотки нашого валового внутрішнього продукту. Це величезна підтримка, що має збільшити попит і дозволити фінансовим ринкам нормалізувати становище, зокрема, відновити кредитні потоки. Ми чекаємо на позитивні результати,» — сказав Пан Альмунія.

Комісія заявила, що на її думку, в другій половині цього року поступово почнеться одужання. За її даними, ця економічна криза є найгіршою з часів Другої Світової війни.

«Глобальний прогноз справді похмурий, загострення кризи з минулого серпня дається взнаки повсюди. Зростання глобальної економіки сповільниться до піввідсотка у порівнянні з трьома відсотками минулого року, але у 2010 знову зросте до 2,7» — повідомив Альмунія.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com