Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Випущена наймогутніша в світі вантажівка

Компанія Volvo Trucks почала випуск наймогутнішої в світі вантажівки для доріг загального користування — 700-сильного сідельного тягача Fh16.

Нова модель оснащується новим 16-літровим турбодизелем D16g. Двигун розвиває справді жахливу потужність — 700 к.с. і 3150 Нм. Попередник — D16e в «найкрутішому» виконання видавав «тільки» 660 «конячок».  Новий агрегат також пропонуватиметься і в менш могутніх виконань — в 540 і 600 к.с.

Не зважаючи на збіль­шену потужність машина з топовим агрегатом стала помітно тихішою в роботі — рівень шуму від двигуна знизився на 2 db (A). Як і попередник, мотор оснащений системою очищення викидних газів SCR (Adblue) і відповідає екологічним нормам Євро 5.

Агрегат D16g стандартно оснащується моторним гальмом з електронним управлінням EPG, вихідною потужністю 230 кВт, а за замовленням — більш потужньою моделлю Volvo Engine Brake на 420 кВт.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com