Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Росія відновила експорт газу в Європу

Газпром дав команду відновити пробне постачання газу в Європу через територію України.

Представник Газпрому, що знаходиться на газовимірювальній станції Суджа (Курська область), повідомив, що у даний час на ГВС перебувають представники Єврокомісії, української сторони, Газпрому, складено протокол про технічний стан на даний момент, який підписано усіма спостерігачами.

Раніше Газпром подав Нафтогазу України заявку на транзит через газотранспортну систему (ГТС) України 76 млн куб. м природного газу на добу із входом в українську ГТС через газовимірювальну станцію Суджа (Курська обл.), починаючи з 10:00 за московським часом (09:00 за київським), повідомило джерело в українському уряді.

Як раніше повідомили в Нафтогазі України, Румунії, Молдови та Польщі, газ надійде до 15:00 14 січня.

Нагадаємо, вчора Олексій Міллер заявив, що весь обсяг газу, який Газпром направлятиме через Україну, на 100% повинен виходити на західні кордони України для європейських споживачів. «У випадку несанкціонованого відбору газу ми зменшуватимемо обсяг постачання на обсяг, який украдено за добу. Таку позицію російської сторони доведено до Комісії європейських співтовариств», — заявив голова Газпрому.

Крім того, до цього часу залишається неврегульованим питання використання українською стороною технологічного газу для забезпечення транзиту російського природного газу в Європу.

Як заявив прес-секретар Нафтогазу Валентин Землянський, Україна продовжить відбір російського газу, що проходить транзитом у європейські країни, оскільки змушена це робити. Він зазначив, що на сьогоднішній день Україна не має технічної можливості та резервів для того, щоб піднімати газ із сховищ в якості технічного.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com