Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Розмовлятимуть за газ і гроші...

Україна й Росія домовилися до жовтня сформувати зведений аналіз міжурядових угод щодо поставок природного газу, а також підготувати пропозиції щодо головних принципів, які забезпечать довгострокове прогнозоване й двостороннє співробітництво в газовій галузі.

Про це сказано в повідомленні Міністерства палива й енергетики, текст якого мають «Українські новини». На виконання загального плану дій щодо реалізації пріоритетів, затверджених на третьому засіданні Комітету з питань економічного співробітництва російсько-української міждержавної комісії, у Києві 15 серпня відбулася зустріч українських і російських експертів. Під час зустрічі пройшли консультації щодо інвентаризації й аналізу чинних міжурядових угод у газовій галузі між Росією й Україною. Експерти з обох сторін зазначали, що в чинних міжурядових угодах міститься значна кількість застарілих норм і таких, які втратили чинність.

Сторони домовилися підготувати відповідний аналіз і зміни до угод.

Наступне засідання щодо інвентаризації й аналізу чинних міжурядових угод у газовій галузі заплановано провести у вересні 2008 року.

Крім цього, під час зустрічі українські й російські експерти обговорили перспективи діяльності Міжнародного консорціуму з управління й розвитку газотранспортної системи України.

Також відбулося засідання робочої групи з нормалізації роботи компанії «Укртатнафта» (Кременчуцький нафтопереробний завод, Полтавська область). Сторони обговорили загальні кроки, які мають бути здійснені з метою нормалізації роботи під­приємства, його наступного розвитку й технічної модернізації.

Як відомо, про намір провести ревізію всіх міжурядових протоколів, що регулюють відносини України й Росії в сфері поставок і транзиту газу, Україна заявила в листопаді 2006 року.

Відносини України й Росії в газовій сфері регулюються 23 міжурядовими протоколами. Багато з них у зв’язку зі змінами на ринку газу не відповідають реаліям. Через Росію в Україну надходить весь імпортний газ. Своєю чергою, Україна є найбільшим транзитером російського газу в Європу.

Українська правда

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com