Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Кому закон писаний?

Відкритий лист

Президенту України
п. В.А.Ющенку

Кирницького О.Д.,
Бідненка В.В.

Вельмишановний Вікторе Андрійовичу!

Дострокові вибори Київського міського голови демократично підтвердили волю більшості виборців, що прийняли участь у голосуванні, щодо обрання Леоніда Черновецького на посаду мера столиці. Наступна подія — це, згідно Закону «Про столицю», автоматичне призначення Президентом України обраної особи на посаду керівника Київської міської державної адміністрації.

Але є дві невідповідності чинного і підтвердженого на виборах мера високій державній посаді, а саме: Л. Черновецький не володіє ні вільно, ні в який інший спосіб державною мовою, і друге, голова КМДА Л. Черновецький відмовляється від звіту перед Урядом України навіть тоді, коли всі інші голови виконавчих структур це дисципліновано роблять.

Отже призначення Л. М. Черновецького на високу виконавчу посаду суперечить Конституції України.

Звертаємося до Вас із закликом не призначати новообраного мера столиці України Леоніда Черновецького на посаду голови Київської державної адміністрації. Сподіваємося, що Ви, як гарант Конституції, не дасте приводу для нехтування вимогами Конституції з боку посадового чиновника високого рангу.

Пропонуємо ініціювати законопроект про обов’язкове проходження особами, що претендують на державні посади усіх рівнів, спеціально розроблених тестів, які перевіряють володіння ними українською мовою в усній та письмовій формі, і видачі їм відповідних сертифікатів за підписом авторитетних фахівців.

Колізія щодо призначення керівника КМДА розв’язується шляхом відповідних змін до Закону «Про столицю».

З повагою,
ветерани громадянського руху
Віктор Бідненко
Олег Кирницький

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com