Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Проїзд в маршрутках дорожчає

Підвищують ціни на п’яти маршрутах. Вартість проїзду знову планують збільшити. Причому за поїздку пасажирам доведеться викласти навіть більше 2 грн.

Правда, поки не на всіх маршрутах, проте, враховуючи зростаючі ціни на паливо, незабаром все може змінитися. У Службі перевезень КМДА  розповіли, що перевізники сповна мають право підвищувати ціни — це прописано в новому договорі. Для цього потрібно всього лише попередити Службу перевезень і пасажирів, а потім підвищувати на скільки завгодно.

Поки днями ціна помінялася на п’яти маршрутах: №416 (Троєщина –Теремки) з 1,75 до 2,25 грн.; 528-Д (Троєщина — Лук’янівка) з 1,75 до 2 грн.; 495 (Республіканський Стадіон — Виноградар) з 1,75 до 2 грн. Маршрути №№575 (вул. Сирецька — Терещенківська) і 518 (вул. Сирецька — Севастопольська пл.) — піднімуть ціну з 1,75 до 2 грн. з 1 липня.

У підприємстві, яке обслуговує маршрути №575 і 518, розповіли, що основна причина для підвищення — постійне подорожчання палива. У зв’язку з цим незабаром ціна мінімум в двох маршрутах підприємства підвищиться на 25 копійок, а потім до них може приєднатися і решта — №№ 410, 451, 525, 185. Такі наміри у багатьох інших перевізників.

Влада, яка раніше намагалася стримати тарифи маршрутників, нині вмила руки. Заступник глави КМДА Денис Басс розповів, що контролювати приватних перевізників, за новими договорами, адміністрація не може. А компенсувати їхні витрати, щоб понизити ціни, згідно із законом, не можна.

«Єдиний шлях, який ми бачимо, — це збільшення кількості громадського  транспорту, — говорить Басс, — вже зараз щомісячно купуємо 30—40 автобусів і тролейбусів і незабаром повністю заповнимо основні маршрути». Ціна на проїзд в громадському транспорті залишиться колишньою — 50 копійок.

Нагадаємо, що з 18 березня столичні приватні перевізники підвищили ціну на проїзд в київських маршрутках на 25-50 копійок.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com