Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Про Голодомор в Інтернеті

В Україні почав свою роботу спільний проект міжнародного благодійного фонду Україна 3000 та незалежного аналітичного агентства Главред «Україна пам’ятає, світ визнає», який присвячений 75- ій річниці Голодомору 1932-33 років.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції глава правління фонду Україна 3000 Олександр Максимчук.

Він заявив, що спільний проект є новою сторінкою на Інтернет- виданні Главред-інфо. На ній будуть щотижня розміщуватимуться історичні довідки, інформаційно-аналітичні та дискусійні матеріали в контексті річниці Голодомору.

За словами глави правління фонду, мета проекту — «стати системним майданчиком для залучення провідних учених, філософів, істориків, соціологів та громадських діячів з метою обміну думками й науковими дискусіями на цю тему».

«Проект не буде винятково науковим. Його основною метою є абстрагування від політичних спекуляцій і профанації трагедії, а навпаки обговорення й досягнення консенсусу заради майбутнього. Проект є безстроковим і буде діяти, поки тема Голодомору не перестане бути неоднозначною в нашому суспільстві», — зазначив він.

Олександр Максимчук додав, що в четвер на Інтернет- сторінці буде опублікована стаття дружини президента України Катерини Ющенко Україна пам’ятає, світ змінюється, у якій будуть висвітлені деякі неоднозначні моменти історії Голодомору 1932-33 років.

За матерiалами  Інтерфакс-Україна

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com