Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

60 тисяч призовників оголошено в розшук

Близько 60 тис. призовників оголошено в розшук, на 3 тис. з них планують завести кримінальні справи за результатами весняного призову. Про це повідомили «Газеті 24» у парламентському Комітеті з питань нацбезпеки й оборони.

Причиною масового ухиляння від служби в армії депутати вважають обіцянки Юліи Тимошенко про скасування призову з 1 січня 2008 року. Думку депутатів підтримують і представники Збройних сил.

«Кількість тих, хто так чи інакше ухиляється від служби в армії, пов’язана з перетвореннями в Збройних силах, зокрема з політичними обіцянками швидкого переходу на контракт», — заявив заступник військового комісара Донецької області Юрій Христенко.»Однак діючий закон про військовий обов’язок передбачає притягнення до відповідальності тих, хто злісно ухиляється від служби», — зазначив він. У Міноборони також розкритикували заяви політиків про скасування заклику. «Ніхто не хоче бути останнім призовником в Україні. І хоча призовного ресурсу нам бракує, необдумані заяви деяких політиків призвели до різкого збільшення тих, хто потрапив у поле зору міліції», — зазначив начальник прес-служби Міністерства оборони Ігор Халявинский.

Як заявив «24» заступник начальника департаменту із зв’язків з громадськістю МВС Ярослав Мазуркевич, за ухиляння від призову на термінову військову службу Кримінальний кодекс передбачає обмеження волі терміном до 3 років.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com