Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Банкіри стурбовані грошовим дерибаном?

«Інвестбанк Morgan Stanley незадоволений тим, як Укравтодор витрачає гроші на Євро-2012 і може припинити кредитування проектів у сфері будівництва автодоріг», —заявив голова Національного агентства з питань підготовки й проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Євро-2012 року з футболу Євген Червоненко.

У Morgan Stanley незадоволені тим, як були використані кошти, взяті в кредит на $930 млн, виділені Державній службі автомобільних доріг (Укравтодор). «Подробиці нехай повідомляє той, хто винний. Але я можу сказати, що в Morgan Stanley стурбовані тим, як шляховики витрачають отримані кошти», — сказав він. Зокрема, за словами пана Червоненка, виділеними коштами Укравтодор збирається платити за лізингову будівельну техніку, а не за послуги будівельних компаній, як передбачалося.

У Morgan Stanley вчора відмовилися від коментарів. Джерело в одному із західних інвестбанків підтвердило, що є сумніви в доцільності використання кредиту. У Morgan Stanley пообіцяли дати коментарі найближчим часом.

У квітні торік Верховна Рада дозволила Укравтодору взяти 2007 року кредити під державні гарантії на суму 4,7 млрд грн. 27 серпня Кабінет Міністрів погодився з наміром Укравтодору залучити в Morgan Stanley кредит в $465 млн під державні гарантії на будівництво, реконструкцію й ремонт автошляхів загального значення. А 26 вересня уряд видав дозвіл залучити в Morgan Stanley ще $465 млн.

За матеріалами КоммерсантЪ-Україна

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com