Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Візовий режим спрощено

Угода про спрощення візового режиму між Україною і Європейським Союзом набуде чинності з 1 січня 2008 року. Це полегшить українським громадянам, які планують поїздки до країн ЄС, процедуру отримання віз.

Документ передбачає, зокрема, спрощення на взаємній основі видачі віз для осіб, що мають намір перебувати в країні терміном до 90 діб, на 180 діб. У документі також визначено фіксовану ціну візового збору — 35 євро.

Крім вищезазначеного, угода передбачає надання безкоштовних віз певним категоріям громадян. Зокрема, йдеться про близьких родичів, членів офіційних делегацій, членів уряду, парламенту, ряду органів місцевої влади, Конституційного і Верховного судів, учнів, студентів, аспірантів, а також вчителів, які їх супроводжують, інвалідів разом із особами, які їх супроводжують, осіб, які подорожують із гуманітарною метою, зокрема тих, які виїжджають на лікування, і осіб, які їх супроводжують.

До того ж, безкоштовні візи отримуватимуть ті, хто відвідує хворих родичів, учасники міжнародних спортивних змагань і особи, які їх супроводжують, учасники наукових, культурних і творчих програм, учасники програм обміну між містами-побратимами, журналісти, пенсіонери, водії, які здійснюють міжнародні перевезення, члени екіпажів, зокрема екіпажів поїздів.

В угоді передбачається можливість видачі багаторазових віз і довгострокових — до 5 років.

За новою угодою, в разі відмови в оформленні візи, консул повинен пояснити громадянину причину відмови.

Дія угоди не розповсюджуватиметься на Данію, Ірландію та Велику Британію.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com