Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Ніколаєнку не місце в демократичному уряді

Заява
Правління конфедерації недержавних вищих навчальних закладів України

Президентові України
В.А.Ющенку

Голові Верхової Ради
А.П.Яценюку

Прем’єр-міністрові України
Ю.В.Тимошенко

В газеті «Голос України» 11 грудня 2007 року опубліковано інформацію, в якій повідомляється, що група представників Спілки ректорів вищих навчальних закладів (державної форми власності) звернулися з листом до Президента України з проханням залишити на посаді міністра освіти і науки України, заступника голови Соціалістичної партії України С.М. Ніколаєнка.

Відомо, що з вини керманичів цієї політичної сили в Україні останній рік йде небачена за всі роки незалежності політична колотнеча, яка заважає нормальному розвитку суспільства, ганьбить Україну перед світовою спільнотою.

Передбачливо в газеті жодного прізвища із числа підписантів звернення не оприлюднено.

В листі йдеться про «проукраїнську» діяльність міністра, хоча не наголошується в чому саме така діяльність проявилася. В позитив С.М. Ніколаєнку ставиться закриття ним, як кажуть, без суда і слідства, 150 вищих навчальних закладів і їх філій. «Велика заслуга» міністра у підвищенні зарплати вчителям та працівникам державних ВНЗ. Складається враження начебто платники податків, які сплачували кошти державі, Верховна Рада і Кабінет Міністрів, які провели велику підготовчу і організаційну роботу тут ні при чому, а пан Ніколаєнко із власної кишені «обдарував» кожного вчителя, педагога і студента.

Правління Конфедерації недержавних вищих закладів освіти України висловлює категоричний протест намаганням певних антидемократичних сил «протягнути» на посаду міністра освіти і науки України у новому демократичному українському уряді С.М. Ніколаєнка — одіозну особистість, яка виявила себе ворогом демократичної української освіти, який намагався будь-що знищити недержавну систему освіти в Україні — один із головних елементів громадянського суспільства.

С.М.Ніколаєнко небезпідставно звинувачувався у нецільовому використанні державних коштів на суму близько 1 мільярда гривень. При ньому почалися систематичні проблеми з підручниками для шкіл. Діти по півроку не мають можливості нормально навчатися.

Небувалих масштабів набула корупція в системі державної освіти, про що повідомлялося в пресі.

Не є привабливими і особистісні якості С.М.Ніколаєнка, його неприродня амбіційність, невміння вести діалог, мовно-стилістичні особливості його виступів та висловлювань , які неприпустимі для посадової особи такого рівня і тим більше керівника освітньо-наукової галузі.

Мабуть ті, хто підписував звернення під «проукраїнськістю» С.М. Ніколаєнка мали на увазі багаторічне невизнання ним і його соціалістичною політичною силою Голодомору — геноциду української нації і продовження провадження комуно-більшовицької ідеології у суспільстві і в системі освіти.

Правління Конфедерації вважає, що міністром освіти і науки України повинна стати високоінтелектуальна, висококультурна людина з широким кругозором і демократичними поглядами, яка здатна об’єктивно, незаангажовано проаналізувати стан справ в освіті і провести необхідні реформи з дотриманням прав та інтересів усіх суб’єктів освітньої діяльності на благо української громади і суспільних інтересів

Правління Конфедерації недержавних
вищих закладів освіти України

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com