Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ЄС реформує українську систему охорони здоров’я

В Україні розпочалася реалізація проекту Європейського Союзу з реформування системи охорони здоров’я. Програма направлена на поліпшення інфраструктури медичних закладів та послуг сімейної медицини за європейськими стандартами.

За словами керівника проекту Валерія Яхно, програма ЄС з реформування української медицини розрахована на 2,5 року. Протягом цього часу європейські експерти повинні навчити представників органів місцевої влади у регіонах ефективно керувати процесом надання населенню медичних послуг та допомогти розробити чітку систему планування інфраструктури лікарень.

«Там буде велика кількість тренінгів, особливо з планування фі­нансів. Але проект не надаватиме ніякого медичного обладнання. Це тільки початковий етап реформування обласних лікарень», — сказав пан Яхно. Проект також передбачає співробітництво та обмін досвідом між закладами охорони здоров’я країн Європейського Союзу та України. Яхно зазначив, що проект має за кінцеву мету розробку та апробацію національної стратегії з підготовки керівників системи охорони здоров’я та менеджерів.

За повідомленнями інтернет-видань

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com