Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ОТКРОВЕННЯ ОЛІГАРХА

Власник холдингу «Базовий елемент» 49-річний Олег Дерипаска зі статком у $21,2 млрд перехопив лідерство в рейтингу російських мільярдерів у губернатора Чукотки та власника футбольного клубу «Челсі» Романа Абрамовича. Останній був три роки поспіль найбагатшим росіянином і наразі опустився на друге місце. Рейтинг складав російський журнал «Фінанс».

У березні минулого року Олег Дерипаска дав інтерв’ю російському виданню «Время Евразии». Через гострі висловлювання стосовно пострадянських республік у політологічних колах Росії тривалий час це інтерв’ю сприймали як фальсифікацію.

Однак два тижні тому воно з’явилося на сайті Національної ради з корпоративного управління (НРКУ) Росії. Уривки з нього наводимо нижче.

«Чомусь помилково вважають, що Росія хотіла нав’язати Україні Віктора Януковича як президента. Ми, звичайно, фінансуємо його, але зовсім не з метою нав’язування Україні. Ми шукаємо в республіці адекватних менеджерів, і Янукович — лише один з можливих кандидатів». «Ми — це реальна російська влада. А великий бізнес — це частина її технології, — пояснив Дерипаска. — Ми побачили, що на суміжній з нами території абсолютно немає ні представників ефективної бізнес-еліти, ні талановитих управлінців держапарату. Там всіх потрібно вчити. І ми вирішили — не полишати ж цей шмат суші. Після цього ми почали експорт до республіки «загальнолюдських цінностей» — «свободу слова», «плюралізм», «свободу громадських об’єднань» тощо. Та ж сама американська технологія, тільки вдосконалена. Усі балаболки, такі як Савік Шустер, Серьожа Доренко, — всі зараз там. І так буде до тих пір, доки наші інтереси не сягнуть ступеня ефективного управління державою Україна. Ющенко трішки заблукав — він подумав, що країною можна керувати з Майдану, за допомогою оброблених ліберальними і націоналістичними ідеями студентів. Він помиляється, це ж очевидно для професіонала. Ми покажемо всім його помилки. Ви вже бачили розгубленість Ющенка в російсько-українській газовій війні».

«Так буде скрізь, — додав Дери паска, — де ми бачитимемо неконструктивне ставлення до наших інтересів. Рік-два — і експорт «європейських стандартів», «загальнолюдських цінностей», владу там буде приведено в адекватний стан. Після цього залишиться тільки підібрати управлінців.

Ющенко поступово стає смішним. Особливо після того, як ми домовилися з Юлією Тимошенко. Вона, до речі, цілком адекватний і професійний політик, допомагала нам на Миколаївському глиноземному комбінаті. Тепер Ющенку нічого не залишається робити, як роз’їжджати по Європі і просити про підтримку. Результат його зусиль просто смішний — перед нами підлабузнюються до Європи, і з кожним днем дедалі більше. Прийде час — всі цікаві фабрики, весь транспорт України будуть нашими. Це точно. Ось так робиться гра».

(За матеріалами ЗМІ)

 Від редакції: О.Де-рипаска, як і Р.Абрамович, як і інші «російські» мільярдери, вважаються євреями. Тож коли Дерипаска говорить «ми», треба пам’ятати про його походження. 

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com