Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Фельдман проти української науки

Торік під грифом Академії наук України побачив світ збірник «Релігія та національність у суспільному житті України та світу». Як видно з назви збірника, автори статей, що увійшли до нього, намагалися знайти місце релігії у житті України та світу.

Але деяким «слугам народу» чомусь такі до­слід­ження здаються підозрілими. Так, народний депутат України Олександр Фельдман звернувся до керівництва Академії наук України з проханням дати оцінку антисемітським висловлюванням, які допущено у збірнику.

За думкою Фельдмана, у роботі є оцінки та висловлювання, спрямовані проти єврейської громади України, Ізраїлю та дипломатів, акредитованих у Києві. Так, автор однієї зі статей звинувачує ізраїльського та російського послів у Києві у «втручанні в державні справи в Україні» і зазначає, що «дії єврейських культурних та релігійних громад України націлені на відчуження українських євреїв від України та їхню орієнтацію на етнічну батьківщину — Ізраїль».

У спеціальному листі на ім’я президента Національної Академії наук Бориса Патона народний депутат Фельдман попросив її керівництво «не перетворювати академічне видання на рупор антисемітизму та ксенофобії».  

За повідомленнями інтернет-видань

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com