Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Дорогою ціною

З ініціативи Євразійського Союзу в кількох містах уже більш як півтора десятка років незалежних держав щедро фінансовані сповідники оновленого й закамуфльованого шовінізму планували влаштувати 4 листопада марші й мітинги під гаслом «Відродимо імперію». Не думайте, що це не перспективно. На тлі «газових конфліктів», шаленого політичного та економічного тиску, вимог, які ставлять під час переговорних процесів, але не розголошують, заяви про відродження імперії (Російської, звичайно, але з суттєвою азійською приправою) виглядають більш ніж логічним додатком до довгого ланцюга антиукраїнських провокацій.

Дозволю собі привітати читачів з перемогою. У Києві запланований хамами шабаш не відбувся. Близько сотні членів молодечих патріотичних середовищ (більшість з яких не є членами жодної з політичних партій), скоординувавши зусилля, змусили зайд панічно розбігтись. Прошу сприймати мої слова не як нахваляння. Як один з найактивніших учасників того дійства, стверджую: ідейних євразійців серед зібраних під москвинським трикольором було не більше десятка. Решта – безпринципні заробітчани-студенти. Патріотів жодним чином не цікавили причини, які спонукали їх за матеріальну винагороду брати участь в антиукраїнському заході. Заробіток на зневазі до нашого народу, на цинічному замовчуванні про кілька мільйонів замордованих заслуговує на найсуворіше покарання. Найманці так і не дочекалися матеріальної винагороди. Присутність духовних і принципових, підкріплена кількома стусанами й копнячками, змусила їх панічно, й свідомо порушуючи правила дорожнього руху, залишити Бессарабську площу. Саме звідти керівники Євразійського Союзу та долучених до них прогресивних соціалістів планували дійти до пам’ятника Хмельницькому й віддячити за «возз’єднання споконвічно російських земель».

Прикро, але влада вкотре засвідчила власну безпринципність. Замість заборони діяльності антиукраїнських середовищ, об’єктом переслідування стали патріоти. Наслідком захисту честі та гідності українського народу та Конституції стало затримання близько чотирьох десятків учасників акції антишовіністичного протесту. Супроти одного з них — Ігоря Скрипника порушено кримінальну справу. Ось так. За наше жито нас же й бито. Того ж дня вироком Шевченківського районного суду Києва більшість затриманих покарано тридобовим арештом. Перемога далася дорогою ціною, але є підстави для оптимізму. Шкода, що ви не бачили очей тих, кого міліція не затримала. Вони шкодували, що не можуть розділити участі затриманих міліцією товаришів. Біля Шевченківського райвідділу міліції зібралися кілька десятків юнаків і дівчат, які, незважаючи на мінусову температуру, не бажали розходитися по домівках. Затриманим передавали харчі й теплий одяг. Отже, підростає покоління чесних, принципових, жертовних. Це найбільша наша перемога, і це підстава для оптимістичного погляду в майбутнє.

Дозволю собі кілька лайливих слів на адресу «серйозних політичних партій». Панове! Політика, це не лише засідання в міністерських і депутатських кріслах. Це спілкування з народом, знання його потреб, підтримка тих, які потребують захисту. Чому ви крізь пальці дивитеся на антиукраїнські вакханалії? Самих заяв та інтерв’ю замало. Незроблене вами зробили ті, хто на жодні лаври не претендує. Їм честь і слава. А вам… Підстава подумати над своєю подальшою поведінкою. Слава Україні! Слава Героям!

Олесь Вахній
вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com