Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Ні репресіям!

Заява
Федерації патріотичних видань України з приводу політичних репресій

4 листопада цього року керівництво відверто антиукраїнського Євразійського Союзу планувало організувати в Києві так званий Русский марш, під гаслами, які ображають честь і гідність всього українського народу. Нелицемірне, патріотичне прагнення не дати українофобам втілити заплановане змусило багатьох вдатися до справедливих акцій протесту. Виступ патріотичних сил було санкціоновано владою, а його учасники жодним чином не порушували громадського порядку.

З досі невідомих причин замість підтримати законослухняних громадян працівники правоохоронних органів вдалися до насилля й затримали близько сорока осіб з патріотичного середовища. Серед затриманих було й кілька журналістів: Руслан Шеленко, Вадим Рябченко, Андрій Гончар, Ольга Худенька, Ігор Скрипник. Більшості з них безпідставно пред’явили цілу низку звинувачень: нецензурні висловлювання у громадських місцях, опір працівникам міліції, нанесення тілесних ушкоджень учасникам шовіністичного маршу.

Вважаємо, що дозвіл організувати антиукраїнський марш, як і репресії супроти учасників акції протесту, а також свідоме оббріхування затриманих, є свідченням упередженого ставлення правоохоронців та суддів, котрі виносили вирок стосовно українського патріотичного середовища. Вимагаємо від Президента, Прем’єр-міністра, керівництва Служби безпеки та МВС припинити репресії супроти патріотично налаштованої громадськості. Вимагаємо негайного звільнення журналіста Ігоря Скрипника, проти якого порушено кримінальну справу за сфабрикованим звинуваченням. Ні репресіям!  

7 листопада 2006 р.           

Виконавчий директор
Федерації патріотичних видань України

Ярослав Орос

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com