Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Дайте слово іншій стороні!

Головному редакторові газети
«Голос України»

У газеті «Голос України» 1 листопада 2006 р. надруковано інтерв’ю (с. 11) з начальником управління ліцензування і акредитації Міністерства освіти і науки України В.Шинкаруком.

Нас, м’яко кажучи, дивує, що газета, знаючи, що між МОН і системою вищих навчальних закладів недержавної форми власності, зокрема Міжрегіональною Академією управління персоналом, існує конфлікт, який, за словами газети, «то спалахує, то гасне», надала слово лише одній стороні — МОН в особі В.Шинкарука, який дедалі більше стає одіозною фігурою, оскільки забуває про необхідність забезпечувати об’єктивність у роботі МОН, висвітлює його діяльність лише в рожевих тонах, а всіх інших, зокрема МАУП, — у чорних.

У своєму інтерв’ю В.Шинкарук пересмикує факти, дає неправдиву інформацію, за що від-повість у встановленому законом порядку за шкоду, завдану діловій репутації Академії.

Крім того, що В.Шинкарук повідомляє широкій громадськості неправдиву інформацію, він ще й виступає суддею, а точніше провокатором. Мовляв, позов до МОН МАУП програє, а ось студенти, які пред’являть Академії позови про відшкодування завданої шкоди, — виграють. А МОН тут, начебто, ні при чому, у нього зі студентами немає контрактів. Але ж і ВНЗ не мають дипломів державного зразка, їх видають з дозволу МОН ДП «Освіта» і оформлюють на основі фотокомп’ютерних технологій.

В.Шинкарук повідомив, що видачу дипломів понад ліцензійний обсяг заборонено, «забувши» сказати, яким саме документом передбачено цю заборону. А цього документа якраз і не існує. Понад те, наразі не доведено, що Академія перебільшила ліцензійний обсяг, а якщо таке перебільшення і було, що воно є незаконним. Він посилається на одностайне голосування у ДАК, але ми знаємо з радянських часів, чого вартий такий одностайний «одобрямс».

В інтерв’ю є ще багато різних перекручень і відвертих нісенітниць.

Згідно з чинним законодавством і елементарними вимогами загально прийнятих норм, ми вважаємо, що газета має в найближчому номері надати місце для виступу ректорові МАУП, аби він ви-клав позиції Академії із зазначеного питання. У такому разі участь газети у судовій справі МАУП із Шинкаруком буде чисто номінальною.

Таким самим чином у нас буде вирішено ситуацію з газетою «Урядовий ку-р’єр», на сторінках якої В.Шинкарук оприлюднив подібні нісенітниці.

Секретар Наглядової ради
В.Короткін

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com