Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Соціалістам не потрібна освічена держава

На адресу МАУП продовжують надходити листи від небайдужих до долі Академії громадян України.

 

У своєму зверненні до голови Верховної Ради, міністра освіти і науки, президента та прем’єр-міністра України міський голова Ковеля Сергій Кошарук зазначає:

«Закриття коледжу МАУП «дестабілізує су­спільно-політичний стан у місті й районах. Багато сімей із середнім і низьким рівнем достатку втратять можливість дати освіту своїм дітям. Втратять можливість навчатися і ті, хто через сімейні обставини не зможе виїхати на навчання в інші міста. Просимо врахувати думку громади щодо необхідності цього навчального закладу в Ковелі та важливості забезпечення регіону професійними кадрами, на який є попит на ринку праці».

Високу якість підготовки кадрів зазначають у своєму зверненні до прем’єр-міністра України політичні партії Ковеля:

«Ковельський коледж МАУП — єдиний навчальний заклад у місті, який здійснює підготовку фахівців за освітньо-ква­ліфікаційним рівнем «бакалавр». Позитивні відгуки працедавців про рівень підготовки фахівців у коледжі дають підставу стверджувати про реальну потребу функціонування цього навчального закладу».

На захист діючого на території Ковеля коледжу МАУП встала громада міста. У зверненні до голови Верховної Ради О.Мороза учасники міського Віче задаються питанням «Хто дав право міністру С.Ніколаєнку за­брати можливість у дітей з бідних сімей здобути освіту?»

«Шановний Олександре Олександровичу, ми віримо в те, що діям міністра С.Ніколаєнка буде дано належну оцінку і що діти з 30 регіональних підрозділів успішно закінчать своє навчання. Інакше постає запитання: хто компенсує студентам матеріальні і моральні збитки? Адже вони навчалися в навчальному закладі з відповідним рівнем акредитації і з наявними ліцензіями, виданими Міністерством освіти.

Наміри пана С.Ніколаєнка щодо закриття навчальних закладів є антинародними, а тому вимагаємо його негайної відставки і дуже вас просимо дати змогу С.Ніколаєнку пожити на достатках хоч би середньої української сім’ї, щоб він зрозумів, якою ціною дається цій сім’ї освіта дітей».

На протиправність дій міністра освіти і науки Ніколаєнка вказують у зверненні до Президента і Прем’єр-міністра України та народного депутата Т.Чорновола Переяслав-Хмельницька районна та міська організації Української Консервативної партії та представники громадськості міста. «Сповідуючи соціалістичну ідеологію, міністр С.Ніколаєнко своїм основним досягненням вважає закриття майже 150 ВНЗ, адже соціалістам, мабуть, не потрібна освічена держава, народ якої може легко розібратися, хто є хто. З погляду міністра, нашій державі не потрібні громадяни, які розбираються в юриспруденції, економіці, особливостях менеджменту, громадяни, які в розвинутих країнах формують «середній» клас. Районна та міська організації Української Консервативної партії та представники громадськості Переяслав-Хмельницька звертаються з проханням припинити протиправні дії міністра освіти і науки України, які є вкрай шкідливими та небезпечними не лише для української освіти і науки, а й для Української держави. Просимо розглянути доцільність перебування його на міністерській посаді та підтримати МАУП, не дозволити знищити цей широко відомий недержавний заклад освіти, провідний науковий та культурний центр України, де готуються висококваліфіковані спеціалісти — справжні патріоти України».

Це уривки з листів, направлених на адресу МАУП. 23 жовтня на ім’я прем’єр-міністра України відправлено 3 782 звернення.

 

Вероніка Собко

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com