Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ЗА ЗНАННЯМИ - ДО МАУП

Ось і завершилося літо та розпочався новий навчальний рік. Радісні викладачі, студен­ти та їхні батьки заполонили територію МАУП.

Привітати з 1 вересня до Академії завіта­ли відомі вчені та митці, дип­ломати, народні депутати. Така увага українських та іно­земних діячів є шаною Ака­демії за її якісну освіту, актив­ну громадську та благо­дійницьку діяльність.
В урочистостях взяли участь: Тимчасовий Повірений у справах Великої Соціалі­стичної Народної Лівійської Арабської Джамахірії — Його Високоповажність Пан Фурд-жані Абдуссалам та диплома­ти Посольства, Радник По­сольства Російської Федерації Пан Тюркін Володимир Бори­сович, Радник Посольства Азербайджанської Республіки — Пан Сещ Гадмалієв, Торго­вий представник Посольства Південно-Африканської Рес­публіки Пан Охріменко Олек-сандр Петрович, Перший сек-ретар Посольства Ісламської Держави Афганістан Пан Заріф Асір, Перший секретар Посольства Палестини — Пан Дауд Абдулла, Аташе з науки і культури Ісламської Респуб­ліки Іран Пан Джабер Васік.
Свято традиційно розпоча­лося з молебню за Україну. Біля каплиці Святого Георгія Побідоносця Отець Діонісій прочитав молитву, яка також транслювалася гучномовцями для широкого загалу. Благо­словивши Україну, керівники МАУП та почесні гості перей шли на площу Знань, де вже зібралися студенти. Відкрив свято ректор Академії Микола Головатий:
— Щиро  вітаю всіх, хто вчить та вчиться, з цим чудовим днем. Сімнадцятий рік Міжрегіональна Академія уп­равління персоналом приймає у свою родину нових студентів. За цей час ми стали найбіль-шим недержавним вищим на-вчальним закладом, однак і надалі розвиваємося. Адже го-ловне — виховувати справжніх громадян України. Студенти — ви наша майбутня еліта. Ви здобуваєте не просто знання, ви стаєте справжніми україн­цями. Вам належить розбудо­вувати Україну суверенною, демократичною та соборною країною — такою, про яку мрія­ли тисячі поколінь.Початок нового навчально­го року святкується у МАУП під гаслом: «Ми українці!» Це про­яв шани та любові до Батьків­щини. Після того, як прозву-чав гімн України, студенти-ко-заки Українського військово-козацького інституту ім. Вели кого князя Святослава внесли на площу знань прапори Ук-раїни, МАУП та Міжнародної Кадрової Академії. Голова На­глядової ради МАУП, відомий вчений, професор Георгій Щокін у вітальній промові до студентів зазначив:
— Сьогодні ви приєднує­теся до великої родини украї­нського студентства. Ця важ-лива подія відбувається після 15-ої річниці Незалежності України. Багато поколінь, справжніх народних синів і доньок поклали своє життя, аби здобути цю незалежність. Зробити Україну квітучою та щасливою — ось наша спільна мета. Для цього ми вчимося, працюємо, живемо. Наступн-15-ту річницю ви будете зус трічати вже з власними дітьми, ви вже будете освіченими, шанованими, поважними в суспільстві людьми.
— Ми хочемо, щоб той дух, який панує в МАУП — дух любові до Бога і Ук-раїни, ви пронесли через усе життя, передали своїм дітям. Ми бажаємо вам ве­ликих успіхів, щирого ко­хання, справжньої дружби, глибокої наснаги від сту-дентського життя. У доб-ру путь, молоді наші співвітчизники!
Після привітань Георгій Щокін та видатний украї­нський поет, почесний ди­ректор інституту соціаль­них наук Борис Олійник встановили на площі ве­ликий студентський квиток як символ нового навчаль­ного року. Відомий лірник, лауреат Державної премії ім. Т.Г. Шевченка заспівав пісню «Ми українці!» По­тужний голос, надзвичай­на енергія поета та ме­лодійні звуки живої коб­зи зачарували всіх.
МАУП славиться своєю позанавчальною роботою. Для студентів створено чудові умови для саморе-алізації у різних сферах: спорті, художній само­діяльності, культурі тощо. Студенти постійно раду­ють досягненнями. Ось і на день знань Олександрові Сазоновичу та Антону Боч-карьову врочисто вручили посвідчення майстрів спорту міжнародного кла­су з рукопашного бою. Це визнання вони здобули за успіхи на міжнародній арені. Для МАУП є традицією відкривати  1   вересня пам’ятники видатним поста-тям української історії. Цей день знань не виняток. На території Академії з’явили­ся дві нові скульптури — княгині Ользі та Івану Франку. Ось що зазначив Голова Наглядової Ради МАУП Георгій Щокін, пре-зентуючи пам’ятник ви­датній княгині:
— Ми відкриваємо па­м’ятник великій жінці, мудрій княгині Київської Русі. Вона родом зі слов’­янських земель, згодом стала дружиною Великого Князя Ігоря. Це подружжя мало єдиного сина Свя­тослава Хороброго, який розгромив юдейську Хаза-рію, що поневолювала русів.  Саме  він зробивРусь великою державою від Волги до Дунаю. Але започаткувала єдність Киї­вських земель ще його мати. Княгиня Ольга на найвищій державній посаді проявила волю, мужність, управлінський талант.
Академія вже вшанову-вала княгиню Ольгу — на її честь названо Інститут міжнародної економіки та фінансів. Пам’ятник спору-дили у сквері напроти інституту.
А в Саду України з’явив­ся молодий Іван Франко. Цього року Україна відзна­чає 150 років з дня народ-ження видатного українсь-кого мислителя. Постать Франка настільки потужна, що всі його праці й у сто томів не вмістити. «Це був світоч світового масштабу», — наголосив під час відкриття пам’ятника Ге­рой України, голова Фон­ду української культури Борис Олійник. — «В другій половині XIX і весь XX вік людство не мало та­кого титана, як Франко. Іван Якович був людиною надзвичайної глибини думки. Він багато чого до-сяг і в суспільно-політич­ному житті, і в прозі, поезії, народознавстві, критиці... Франко став доктором філософії Віденського ун­іверситету. Але дивує те, що в Україні чомусь завж-ди його постать тихо якось применшували. Хоча він дуже любив Україну та ба­гато робив для єднання українців. Тож я особисто дякую Академії за те, що вшанували пам’ять Фран­ка у бронзі».
Міжрегіональна Акаде­мія управління персона­лом — справді унікальний заклад, що робить нео­ціненний вклад у розвиток України. Навіть першу лек-цію нового навчального року присвячено батьків­щині. Вона називається «Ми українці!» В Академії головне — виховати справжнього українського патріота. Тому й видають багатотисячними наклада­ми українські книжки, вша­новують видатних поста­тей, допомагають сиро­там...
Вл.інф
вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com