Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Кабмін України продовжив пільгові ціни на газ для населення країни

Кабінет міністрів України продовжив до 18 жовтня дію спеціальних зобов'язань (PSO) "Нафтогазу України" за пільговими умовами продажу газу для населення і теплокомуненерго (ТКЕ), заявив в прес-секретар прем'єр-міністра України Василь Рябчук.

Кабмін України в березні 2017 року прийняв постанову, яка передбачала, що спецзобовязання  з продажу газу за зниженою ціною для потреб населення і ТКЕ будуть діяти до 1 квітня 2018 р Пізніше уряд кілька разів продовжував  дію цих зобов'язань. МВФ в рамках співпраці з Києвом наполягає на скасуванні спецзобовязань і перехід до ринкових цін.

Уряд України домовився з МВФ про поступове підвищення ціни газу для населення, про що раніше заявив глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв.

"Принципова домовленість щодо поступового збільшення ціни і виведення українського ринку на так званий повний імпортний паритет до квітня 2020 р. є", - зазначив Коболєв і уточнив, що влада обговорює питання про темпи зростання цін на газ.

Підвищення цін на газ для населення - одна з вимог МВФ для надання Україні чергового кредиту. Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив раніше, що влада змушена піти на цей крок, щоб забезпечити виплати за зовнішніми боргами.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com