Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Вчені визнали голодування ефективним засобом проти старіння

Співробітники Массачусетського технологічного інституту провели дослідження, в ході якого з'ясували, що голодування протягом доби здатне призупинити старіння стовбурових клітин кишечника, повідомляє MedicalXpress.

З віком здатність нашого кишечника регенерувати погіршується. Це робить його вразливим до  інфекцій, розвитку злоякісних пухлин та інших хвороб. За поповнення клітин шлунково-кишкового тракту, яке необхідно для його правильного функціонування, відповідають стовбурові клітини.

Американські біологи добу не годували лабораторних мишей, а потім витягли у них стовбурові клітини кишечника. Виявилося, що за час голодування у клітин дещо змінилася функція - вони переключалися на розщеплення жирних кислот замість глюкози для отримання енергії. Ця обставина поліпшила їх функціонування і загальну регенеративну здатність тканин.

Дослідники з Массачусетса збираються досліджувати це явище більш детально, щоб розробити препарат, який допоможе людям похилого віку, що страждають від хвороб шлунково-кишкового тракту.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com