Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Україна потрапила в список найдешевших країн світу

Найдешевшою для проживання країною в світі виявилася Індія, випередивши сусідні Пакистан і Непал, пише Українська правда.

Їжа, одяг і товари щоденної необхідності - такі, як зубна паста, коштують порівняно мало, тоді як заробітні плати в Нью-Делі, Мумбаї і Бангалорі хороші. Саме тому життя тут коштує дешевше, ніж де-небудь в світі.

Однак експерти відзначають, що насолода життям в Індії дуже залежить від того, ким є громадянин. Низькі ціни також не стосуються нерухомості або імпортних товарів.

Серед найдешевших країн виявилася і Україна. Львів, Харків, Дніпропетровськ і Київ посіли відповідно 475, 463, 459 і 453 місце серед 497-ми.

При цьому в базі зазначено, що середня заробітна плата в Києві після сплати податків становить 255 доларів США, одна пара джинсів - 66 доларів, комунальні витрати для квартири в 85 квадратних метрів - майже 55 доларів, чашка капучіно - 0,85 доларів і обід в МакДональдсі 2,50.

Також серед найдешевших країн вказані Молдова, Казахстан, Непал, Грузія, Алжир, Азербайджан і Колумбія.

У рейтингу враховані майже три мільйони цін в 5875 містах по всьому світу. Порахували все, починаючи від квитків на автобус і закінчуючи стравами в ресторані, цінами на одяг, житло, товарів в супермаркетах, інтернет і телефонні ціни, навіть відпочинок і розваги були враховані.

Найдорожчими містами виявилися Цюріх, Женева і Базель в Швейцарії, Тромсо, Ставангер та Трондхайм в Норвегії, Сан-Франциско в США.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com