Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Петербурзький форум в 2016 році стане найдорожчим за всю історію

Петербурзький міжнародний економічний форум (ПМЕФ) пройде 16-18 червня в виставковому комплексі «Експофорум», який був побудований «Газпромом». Бюджет заходу - 1,8 млрд руб., сказав журналістам віце-прем'єр, керівник оргкомітету форуму Сергій Приходько, передає ТАСС. Приходько повідомив, що в цьому році партнери форуму профінансують 55% бюджету ПМЕФ, 33% становитимуть реєстраційні внески учасників, 6% буде отримано від організації виставок, 2% - з коштів федерального бюджету. У 2015 р форум проходив в «Ленекспо» і обійшовся в 1,2 млрд руб.

Інтерес до форуму, за словами Приходько, збільшився. Так, в 2015 р було 639 представників іноземного бізнесу, в тому числі 150 перших осіб компаній, а в цьому році очікується 795 іноземних представників, з яких 190 - перші особи, сказав Приходько. З урахуванням членів делегацій, представників ЗМІ та обслуговуючого персоналу на форумі буде працювати близько 23 000 чоловік, оцінює директор фонду «Росконгресс» Олександр Стуглев.

Участь в ПМЕФ вже підтвердили 1578 представників бізнесу з РФ і 62 країн світу, в тому числі 190 глав найбільших іноземних компаній і 485 глав російських компаній, повідомив Приходько.

У порівнянні з минулим роком вартість участі в форумі не змінилася. Пакет «Преміум», що дозволяє відвідати всі заходи ПМЕФ, в тому числі пленарну сесію, вартує 295 000 руб., Пакет «Стандарт» без пленарної сесії - 236 000 руб. Але вартість обслуговування зростає - збільшилися ціни на витратні матеріали, продукти, говорить один з підрядників форуму.

Петербурзькі готелі на дні форуму практично повністю завантажені. Один з учасників говорить, що йому не вдалося забронювати номер на дати ПМЕФ в декількох готелях www.eurasia-hotel.ru. В Renaissance St. Petersburg Baltic Hotel продані майже всі номери, говорить представник Marriott. У «Гранд готелі Європа» завантаження на дати форуму не змінюється роками і становить 100%, повідомила Катерина Андрєєва, представник Belmond Grand Hotel Europe. Завантаження в дні ПМЕФ порівнянна з попередніми роками, вже склався пул постійних гостей. На дати форуму номера в «Гранд готель Європа» на 30% дорожче, ніж в звичайні дні високого сезону. Готелі пропонують гостям номери пакетами. У «Гранд готель Європа» мінімальний термін бронювання - чотири ночі, в Domina Prestige St. Petersburg - три.

Організатори форуму отримають в цьому році дохід в тому числі від парковки за рахунок нових правил акредитації транспорту учасників. За парковку автомобіля на території ПМЕФ за три дні власники преміального пакету повинні віддати 59 000 руб., За під'їзд і висадку пасажирів без парковки - 29 500 руб., розповіли «Відомостям» два учасники ПМЕФ. За словами одного з них, в минулому році пакет «Преміум» включав оренду автомобіля з водієм для першої особи, в цьому році цю послугу з пакета прибрали. Співробітник колл-центру ПМЕФ підтвердив розцінки на парковку і уточнив, що власники стандартного пакету не зможуть акредитувати транспорт і повинні скористатися шаттлом або орендованим автомобілем. Оренда автомобіля обійдеться учаснику форуму від 1260 до 7245 руб. за годину. За оцінками «Росконгресса», всього буде продано близько 700 перепусток без права паркування і близько 250 - з правом паркування на території «Експофорум». «Ми не зацікавлені в тому, щоб учасники приїжджали на своїх автомобілях», - пояснює Стуглев. За його словами, акредитація автомобілів запобіжить транспортному колапсу на шляху до форуму. В учасників просто немає вибору, доведеться платити, каже представник однієї з компаній. Для великих корпорацій це невеликі гроші, але організатори повідомили про нові правила тільки в травні, а в великих компаніях процес узгодження довгий, нарікає інший учасник. Вартість паркування практично з'їдає дану раніше організаторами знижку, додав він.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com