Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Бальцерович: Україна — бастіон нового, кращого ладу в Європі

Лешек Бальцерович, польський реформатор і представник президента Петра Порошенка в Кабміні країни, вважає, що Україна є дуже важливим фактором стабільності в Європі. Про це він сказав в інтерв'ю виданню Лига.net.

 «Україна — дуже важлива країна. Це бастіон нового, кращого ладу в Європі. І чим міцніше Україна завдяки реформам, тим краще — не тільки для самої України, але і особливо для Європи» — сказав він.

Говорячи про Росію, Бальцерович порівняв структуру російської економіки зі структурою економіки Нігерії.

«Складна економічна обстановка у Росії зараз, головним чином, пов'язана з економічною політикою самої країни. Вона перебуває у виключній залежності від експорту природних ресурсів. Структура економіки в Росії зараз як в Нігерії», — сказав Бальцерович.

Лешек Бальцерович був призначений представником представником Порошенко в уряді Гройсмана 22 квітня. Він також став радником президента і співголовою Групи стратегічних радників по підтримці реформ в Україні.

У березні Бальцерович відмовився від посади прем'єр-міністра України. «Є досить багато хороших людей. Повинен бути хтось, хто говорить українською мовою, ідентифікує себе з народом. Я не буду приймати участь у цьому конкурсі (на пост глави кабміну — прим.)», — сказав він.

Лешек Бальцерович — польський політик і економіст, займав в кінці 80-х і початку 90-х посади віце-прем'єра, міністра фінансів, в 2001-2007 роках був головою Національного банку країни. Розробив низку реформ щодо переходу від планової економіки до ринкових відносин, ці заходи отримали назву «план Бальцеровича» і «шокова терапія».

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com