Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Проблем з виплатами пенсій у держави не буде

«Перш за все я хочу сказати, що ситуація в Пенсійному фонді не є простою. Безумовно, 144 млрд витрачається з державного бюджету України. Це не зовсім коректно називати дефіцитом бюджету Пенсійного фонду України. Це скажімо так - допомога держави Пенсійному фонду України, яка покриває і дефіцит Пенсійного фонду, і окремі соціальні програми, які навішені на Пенсійний фонд», - зазначив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко.

У той же час, за словами Розенка, незважаючи на те що ситуація непроста, говорити про якусь катастрофу немає сенсу. Він запевнив, що всі українські пенсіонери отримають виплати. «Я переконую всіх і запевняю вас, що ніякої катастрофи Пенсійного фонду не буде. Пенсіонерам нічого хвилюватися. Держава забезпечує своєчасно і в повному обсязі всіх громадян. Пенсії будуть виплачені вчасно і в повному обсязі», - запевнив він.

При цьому Розенко підкреслив, що всі кошти, необхідні для виплати пенсій, у держави є. «Більш того, є засоби і на підвищення мінімальної пенсії в травні, і на підвищення пенсії в грудні. Незважаючи на непростий стан, держава гарантує виконання всіх зобов'язань», - додав віце-прем'єр-міністр України.

Як ми повідомляли раніше, міністр соціальної політики України Андрій Рева проінформував, що дефіцит пенсійного фонду досяг 145 млрд грн (5,8 млрд доларів). Це фактично банкрутство фонду. Провину за те, що трапилося чиновники поклали на попередній уряд.

Нагадаємо, що з 1 червня для вимушених переселенців буде запущений новий пенсійний сервіс. «Ощадбанк» спільно з Пенсійним фондом будуть видавати документи, які одночасно будуть і посвідченням, і банківською карткою.

Також в результаті верифікації Пенсійного фонду було встановлено, що півмільйона березневих пенсій були нараховані незаконно.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com