Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Якими пристроями проводиться прослуховування домашніх телефонів?

Дуже часто прослуховування телефону просто необхідно, хоча використання таких пристроїв заборонено законодавством, сьогодні можна придбати пристрій який виконує такі функції, або завантажити на мобільний телефон спеціальну програму, яка зможе записувати вихідні та вхідні дзвінки. Прослушка - один з кращих способів контролю за людиною, а щоб його підвищити здійснюється і прослуховування домашніх телефонів. Сьогодні для отримання інформації людина готова піти на будь-які заходи. Тепер підслухати чужу розмову може не тільки співробітник спецслужби, але і будь-яка інша людина.

Прослушка домашніх телефонів зазвичай відбувається за рахунок прикріплення різних жучків до телефону, де найбільше можна почерпнути інформації. І хоча законодавство забороняє подібні заходи без дозволу суду, прослуховуючими пристроями користуються на свій ризик. Одні, щоб дізнатися інформацію, а інші – щоб захиститися від її витоку.

Цікавість до чужих розмов і справ у людини була завжди, чого тільки варті потаємні кімнати, які дозволяли почути таємну інформацію. Але перший слух про прослуховування з'явився лише в 1972 році, коли в США проходили вибори президента. Союзники Ніксона підклали радіомікрофони у штабі Демократичної партії. Після того, як представники демократії розкрили плани зловмисників вибухнув серйозний скандал. Ця подія поклала початок прихованого прослуховування інформації серед простих людей, а не спецслужб.

Щоб створити радіомікрофон не потрібно багато уміння. Всі прослуховуючі пристрої мають один і той же елемент – жучок. Єдине, чим вони відрізняються – способи маскування. Сьогодні існує безліч прослуховуючих пристроїв http://kamery-zhuchki.ru/, але ось найбільш поширені з них:

1. Жучки на телефон. Призначені для прослуховування розмови в закритому приміщенні. Такий пристрій може записувати як розмову по телефону, так і в самому приміщенні.

2. Телефон з зовнішньої активацією. Має такі ж функції як і попередній, тільки з більшою чутливістю.

3. Радіожучок. Здатний прослуховувати розмови на відстані 5-10 метрів, при цьому передача інформації здійснюється на сотні метрів. Живиться від електрики, тому в більшості випадків прикріплений до електроприладів.

4. Стаціонарний мікрофон. Зв'язок з пунктом прослуховування проходить через проводок, який йде від місця розташування мікрофона. Недолік цього способу прослушки видно відразу, щоб її встановити, потрібно надто багато часу.

5. Мережевий передавач. Діє і заряджається від електромережі, щоб виявити його присутність потрібно просто підключити пристрій до будь-якої розетки.

6. Підведений мікрофон. Встановлюються в будь-яких щілинах приміщення, і мають різноманітні форми.

Існують і більш складні пристрої для прослуховування домашніх телефонів, але таку техніку краще довіряти професіоналам, які точно знають що і як робити.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com