Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Скільки заробляють українці

Порівняно з березнем 2016 року у квітні реальна заробітна плата скоротилася на 3,9%.

Про це свідчать дані Державної служби статистики України.

Середня номінальна заробітна плата штатного працівника в Україні в квітні скоротилася на 0,5%, або на 25 грн, в порівнянні з березнем і склала 4895 грн. Дане значення у 3,6 рази вище рівня мінімальної заробітної плати в Україні, яка становила в минулому місяці 1378 грн.

Порівняно з квітнем 2015 року середня номінальна зарплата зросла на 22,4%.

Найвищі середні зарплати у квітні зафіксовано на авіаційному транспорті – 20,8 тис. грн, фінансовій і страховій сферах – 10,2 тис. грн і в сфері телекомунікацій – 9,5 тис. грн.

Найменший рівень середньої зарплати у квітні був відзначений у сфері поштової та кур'єрської діяльності – 2,7 тис. грн, охорони здоров'я – 3,1 тис. грн та готельно-ресторанній сфері – 3,3 тис. грн.

За даними Держстату, найбільше зростання середньої заробітної плати штатних працівників у порівнянні з березнем зафіксовано в сільському господарстві – на 11%, у сфері мистецтва і спорту – на 5,8%, поштової та кур'єрської діяльності – на 4,9%. Зниження середньої зарплати порівняно з попереднім місяцем зазначено в водному транспорті – на 5,2%, торгівлі – на 2,8%, у науково-дослідній сфері – на 1,3% та інших.

Дані розраховані без урахування тимчасово окупованій Росією території Криму та частині зони АТО.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com