Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Іран може почати експорт нафти і газу в Україну

Тегеран може почати поставки нафти і газу в Україну, а також готовий брати участь у модернізації українських нафтопереробних потужностей, — заявив Посол Ірану в Україні Мохаммад Бехешті-Монфаред. «Я думаю, існують перспективи (поставки іранського газу і нафти в Україну, — ред.). Краща інфраструктура для цього — існуючі нафто - і газопроводи Іран — Туреччина — Європа», — сказав він.

За словами посла, Іран також планує брати участь у модернізації нафтопереробних заводів на території України, в тому числі — для розширення можливостей зберігання нафтопродуктів.

Як повідомлялося, в березні Україна і Іран домовилися про співпрацю в енергетичній сфері. Сторони домовилися про початок роботи над проектами участі українських підприємств у модернізації іранської енергетичної інфраструктури та тепло - і гідрогенерації. Зокрема, мова йде про будівництво й модернізацію електромереж 400 кВ. Також обговорювалася участь українських фахівців в обслуговуванні, модернізації та проектах безпеки Бушерської АЕС.

Іранська сторона висловила готовність до участі в модернізації української газотранспортної системи, організації поставок нафти в Одесу і газу з Південного Парса (район Ірану) через Туреччину і Україну в Європу.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com